Facebook Twitter Email Pinterest

Jussi Lindberg pääsi juhlimaan voittoa jäähyväiskisassaan

10.11.2022 / Taneli Niinimäki / Jussi Lindberg Racing -tiedotus

Porvoolainen ralliautoilija Jussi Lindberg päätti kilpailu-uransa voittoon kotimaisemissa ajetussa Askolan Granit -rallissa. Päätös uran lopettamisesta kypsyi kesän aikana jalkaleikkauksesta toipuessa.

Sipoon Autokerhoa edustava Lindberg on kilpaillut vuosien aikana useamman eri luokan autoilla, mutta Askolassa miehen alla oli ensimmäistä kertaa R5-luokan huippukalusto. 

- Kisaan lähdettiin innolla, koska samalla päättyi seitsemän kuukauden ajotauko ja alla oli ensimmäistä kertaa R5-luokan auto. Noin 30 kilometriä ehdittiin ajamaan testiä ennen kilpailua ja fiilis oli hyvä, auto tekee juuri niin kuin itse toimit ratin takana. Toki auton maksimia en edes osannut hyödyntää noin lyhyellä kokemuksella, Lindberg sanoo.

R5-debyytti sujui Lindbergin osalta lyhyeen valmistautumiseen nähden erinomaisesti ja kisan voitosta käytiin tiukkaa sekuntitaistelua rallicross-tähti Niclas Grönholmin kanssa.

- Tiukkaa kamppailua oli Niclaksen kanssa. Harmi vain että hänellä jäi kisa kesken, olisi ollut kiva nähdä viimeisen erikoiskokeen aika, kun mielestäni se sujui aika hyvin meidän osalta.

Grönholmin keskeytys toi kärkitaistelulle lopullisen sinetin, ja viimeiselle erikoiskokeelle johtoasemasta startannut Lindberg pääsi lopulta juhlimaan maukasta voittoa jäähyväiskisassaan kartanlukijansa Jarno Ottmanin kanssa.

Vajaa SM-kausi toi palkintokaappiin pronssimitalin

Vaikka SM-kausi jäi loukkaantumisen vuoksi lyhyeksi SM3-luokassa, kartutti Lindberg talven osakilpailuissa pistepottia SM-pronssimitalin arvoisesti. SM-mitali oli samalla porvoolaiselle uran ensimmäinen.

- Pronssi tuli SM-sarjasta, mutta siitä en kovin suurta numeroa viitsi tehdä. Ensimmäinen kausi Rally3-luokan autoilla ei vielä tavoittanut sellaista kilpailijamäärää, Lindberg toteaa nöyrästi.

- Toki kyllähän luokan mestaruudesta taistelleet kaverit menee ihan maailman mittakaavassakin lujaa kyseisillä autoilla.

Kahdeksan kautta SM-sarjassa, kolmessa eri luokassa

Kotikisan voittoon ja SM3-luokan pronssimitaliin päättyy samalla Lindbergin kymmenen kautta kestänyt ura ralliautoilijana. Näistä kymmenestä kaudesta kahdeksan vierähti SM-sarjassa, kolmessa eri luokassa. Hienoja muistoja on vuosien varrella kertynyt kasapäin.

- Parhaimmat muistot löytynee varmaan vuodelta 2020, kun Mitsubishillä johdettiiin SM2-luokkaa ja taisteltiin mitaleista. Totta kai myös viimeisin talvikausi Roopea (Korhonen) ja Lauria (Joona) vastaan oli aika kovaa suorittamista, sekä Twingolla ajetut kaudet 2015-2018 tuottivat paljon oppia. Myös paljon hyviä kavereita on löytynyt ympäri Suomea.

Uran jatkoa Lindberg on ehtinyt puntaroida jo pidemmän aikaa.

- Päätös lopettamisesta kypsyi jalkaleikkauksesta parantuessa. Mietin, että pitäisikö siirtyä enemmän taustahommiin, sitä olen jo aiemmin pyöritellyt mielessäni vuosien aikana. Halua olisi ajaa vaikka joka päivä, mutta tässä on jo monta vuotta ponnisteltu kilpailemisen eteen. Maailmantilannetta kun katsoo, niin ei ensi vuodelle työmäärä vähenisikään. Kuitenkin tahtotila on olla jokaisella osa-alueella kilpailukykyisiä ja täysi valmistautuminen kisoihin on kaiken a ja o, Lindberg selvittää.

Tässä vaiheessa Lindberg kuitenkin ripustaa ajohanskat naulaan ja jakaa kiitosta näistä viimeisestä kymmenestä vuodesta kotimaisen ralliautoilun parissa.

- Kiitos kaikille kilpakumppaneille, tukijoille, yhteistyökumppaneille, huoltomiehille, kannustajille ja kaikille muille tahoille, jotka ovat kymmenen vuotta mahdollistaneet kilpailemiseni. Ilman teitä ei olisi montaa rallia ollut mahdollisuus ajaa, Lindberg muistuttaa.

Kuva: Mika Laine / Itäväylä

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa