Facebook Twitter Email Pinterest

RTE-Motorsport Pirelli Rallisarjassa on jaossa kovat palkinnot kaudella 2023

16.12.2022 / Pirelli Motorsport Suomi

RTE-Motorsport käynnistää uuden rallisarjan Ralli SM -sarjan sisällä. Sarjaan voi osallistua Pirellin renkailla kilpailevat sekä ehdot täyttävät SM3, SM4 ja Nuorten SM -luokkien kuljettajat. Menestyneille kuljettajille on tarjolla merkittävä määrä palkintoja.

Pirellin rallirenkaiden uusi maahantuoja RTE-Motorsport aloittaa etuvetoluokkien sisällä kilpailtavan RTE-Motorsport Pirelli Rallisarjan. Sarja jakautuu kolmen eri SM-luokan sisälle; SM3, SM4 sekä Nuorten SM.

-Me olemme RTE-Motorsportilla tehneet pitkään yhteistyötä eri kuljettajien kanssa, ja tätä kautta saamme hajautettua tukeamme nopeille nuorille kuljettajille, jotka uransa edistämiseen sitä tarvitsevat. Tilanne ei ole nyt helppo, ja budjetin kasaaminen on haastavaa kaikille. Teimme yhdessä Pirelli kanssa tämän paketin, ja toivomme, että siitä on apua kauden läpi viemiseksi. Myös Pirellille on aina ollut tärkeää tukea nuoria kuljettajia, ja tässä on sopiva muoto sen toteuttamiseksi ensi kaudella, Janne Eronen RTE-Motorsportilta kertoo.  

Palkintoja jaetaan talvikauden jälkeen sekä kauden päätyttyä. Kauden jälkeen podium-kolmikolle on luvassa merkittävän suuruisia lahjakortteja Pirellin rallirenkaisiin, Marina Racewear -ajoasuihin sekä Pirellin siviilirengassarja nuotitusautoon. Sarja korvaa viime vuonna nuoria kuljettajia auttaneen Pirellin palkintorengasjärjestelmän, jossa edellä mainittujen luokkien nopein Pirelli-kuljettaja voitti itselleen kaksi rallirengasta.

Sarjaan osallistumiseen vaaditaan rekisteröityminen, jonka linkki löytyy RTE-Motorsportin Facebook-sivulta ja on myös tarvittaessa pyydettävissä osoitteesta janne.eronen@rtemotorsport.net. RTE-Motorsport toimittaa kilpailijoille myös osallistumiseen vaadittavat Pirelli-tarrat, joiden tulee olla kiinnitettyinä auton etu- ja takapuskuriin. 1- ja 2-ohjaajien tulee myös pitää virallista Pirelli -päähinettä kilpailun aikaisissa haastatteluissa ja lähtö- sekä maaliseremonioissa. 

Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa