Facebook Twitter Email Pinterest

Juuso Metsälä palaa rallin SM-sarjaan välivuoden jälkeen!

01.01.2023 / Antti Lahtinen

Juuso Metsälä palaa rallin SM-sarjan SM1-luokkaan välivuoden jälkeen tutulla Skoda Fabia R5:lla. Viime kaudella Metsälä kilpaili satunnaisesti ralleissa, mutta osallistui rallisprintin SM-sarjaan, josta saaliksi tuli SM-hopea. Ajotuntumaa nuorukainen piti yllä sprinttien lisäksi ajamalla lähiseudun ralleja. Kartanlukijan paikalle istuu viime kaudella yhteistyön aloittanut Jaakko Jäntti.

Menneellä kaudella rallisprintin SM-sarjassa Metsälä taisteli sarjan mestaruudesta aina viimeiseen osakilpailuun asti. Ralliauto-luokasta kesken kauden sarjan pääluokkaan vaihtanut maanrakennuskoneenkuljettaja aloitti kauden väkevästi voittaen luokkansa alku kauden kilpailuissa, mutta kilpailijamäärän puute pakotti siirtymään luokkaa ylemmäs. 

- Pistelasku meni niin, että vaikka voitin kaikki alku kauden kisat luokassani niin sama tahti ei olisi riittänyt mestaruuteen. Siirryttiin Tuukan (Hallia) kanssa samaan luokkaan ja tiesin, että kaikki on omissa käsissä, vaikka tehoissa annetaankin vähän tasoitusta. Jos edes toisen loppukauden kisoista olisi voittanut niin se olisi riittänyt mestaruuteen, mutta en vaan pystynyt vastaamaan Tuukan vauhtiin, myönsi Metsälä. 

Paluun rallin SM-sarjaan Metsälä ottaa tosissaan ja janoaa menestystä. Kauden avaavassa Arctic Lapland Rallyssa Metsälän paras sijoitus on neljäs vuodelta 2021. Palkintokorokesijat ovat parivaljakon tavoitteena tulevissa ralleissa. 

- Täytyy myöntää realiteetit ja nyt on oikeastaan pakko ajaa siihen podiumin tuntumaan, jos näitä hommia haluaa jatkaa. Pitää ajaa hyvät testit ja treenata kunnolla, että olisi mahdollisimman valmis kisoihin. Sen verran on saatu kumppaneita mukaan, että talvikausi on nyt turvattu, katsotaan jatkoa sitten talvikauden jälkeen, päättää Metsälä.

Sarja alkaa tuttuun tyyliin Rovaniemeltä 13.-14.1.2023. 

Kuva: Antti Lahtinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa