Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo: ”Hyökätään heti ensimmäiseltä EK:lta”

10.01.2023 / Marko Mäkinen

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari ja Arctic Lapland-rallin ennätyksellisesti kuudesti voittanut Juha Salo starttaa uuteen kauteen luottavaisin mielin. Valmistautuminen rallikauteen sujui suunnitelmien mukaisesti. Salon Škoda Fabia Rally2 Evo huollettiin edellisen kauden jälkeen täydellisesti, kauteen valmistavat testit ovat onnistuneesti takana ja yhteistyö uuden kakkosohjaajan Kristian Temosen kanssa on  lähtenyt erinomaisen hyvin käyntiin.

- Onhan tämä taas komea fiilis olla Arctic Lapland-rallissa mukana. Testit menivät hyvin, auto tuntuu hyvältä ja renkaat pelaavat hyvin. Tilanne on kaikin puolin paljon tutumpi kuin vuosi sitten.  Yhteistyökumppaneilleni iso kiitos taas kerran siitä, että rallikauteni käynnistyy Rovaniemeltä.

- Yhteistyö uuden kakkosohjaajani Kristianin (Temonen) kanssa on lähtenyt hyvin liikkeelle. Tunnelmat ovat jännittävän odottavat. Torstaina vielä vähän nuotitusta, kenties ajamme shakedownin, jonka jälkeen keskitymme tulevaan. Perjantaina lähdemme hyökkäämään heti ensimmäiseltä EK:lta, Salo lupaa. 

Rallin ensimmäinen EK Jyrhämäjärvi on samalla rallin pisin EK, jolla  on mittaa kokonaiset 33,38 km.

- Vauhdikas aloitus on luvassa. Jarrumerkit pitää heti osua kohdilleen ja ajamiseen pitää saada heti sellainen hyvä ote päälle. On vain hyvä asia, että ralli alkaa pitkällä EK:lla. Pitää olla heti hereillä. Salo kertoo, että nuotituksen aikana lunta on nuhjuttanut taivaalta tasaista tahtia.

- Lumipöperöä on ja teiden pohjat eivät ole jäässä tällä hetkellä, mutta yöpakkaset voivat muuttaa vielä tilanteen. Meidän lähtönumerollamme (4) ei tästä haittaakaan ole. Ja olen ajanut täällä 0-kelissä aiemminkin. Pääasia kelin suhteen on se, että pakkaslumipöly pysyy poissa, Salo muistuttaa.

- Kuudet poronsarvet ovat jo seinälläni ja tilaa seitsemänsillekin löytyy. Kaikkemme teemme voiton eteen.

Ralli SM-kauden avausosakilpailun Arctic Lapland-rallin reitti sisältää 11 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 235,89 km. Ralli käynnistyy perjantaina 11. tammikuuta kello 11:00 Rovaniemen Lordi-aukiolta. Avauspäivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta, joista rallin pisin EK Jyrhämäjärvi (33,38 km) ajetaan rallin avauserikoiskokeena.

Ralli jatkuu lauantaina klo 7:00. Päivän aikana ajetaan kaikkiaan kuusi erikoiskoetta. Rallin maaliin Lordi-aukiolle ensimmäisiä  kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana klo 18:53 alkaen.

Kuva: Pekka Koski

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa