Facebook Twitter Email Pinterest

Henri Timonen kiihdyttää nelivetokalustolla Ralli SM-kauteen

10.01.2023 / Jani Seppälä / Timonen Racing tiedotus

Lahden Urheiluautoilijoita edustava 23-vuotias Henri Timonen tähtää uudella kalustolla Ralli SM:n SM2-luokan pistetaistoihin. Puolan M-Sportilta Suomeen saapui joulukuussa nelivetoinen Ford Fiesta Rally3, jolla Timonen suuntaa tulevana viikonloppuna kauden avaukseen Rovaniemelle, jossa ajetaan perjantaina ja lauantaina 58. Arctic Lapland Rally, kotoisammin Tunturiralli.
 
Viime kaudella Timonen jahtasi kaksivetoisella Honda Civic Type R:llä menestystä F-Cupissa, sekä Junioreiden SM-sarjassa joka sujui tuloksellisesti paremmin, mitalikamppailussa oltiin mukana vielä päätöskisassa mutta kauden lopputulemana oli lopulta sarjan nelostila.
 
Kauden 2022 kohokohdaksi Timosella voidaan nostaa ensimmäinen nuottiralli, joka oli komeasti kotimaan MM-ralli, Secto Rally Finland. Vastaavanlaisella nelivetoajokilla joka tälle kaudelle hankittiin, tuotti nelivetodebyytistä komeasti luokan kolmossijan kartanlukija Jussi Kärpijoen (RaisUA) kanssa.
 
Napapiirille kauden avaukseen Timonen starttaa toista kertaa, Kärpijoella kerta on jo kuudes. Uuteen kalustoon on ennätetty tutustua ja kauteen on valmistauduttu huolellisesti.
 
-Pari viikkoa ennen kisaa testattiin kolmena päivänä, noin 130 kilometriä kaikkiaan. Nuottipuolta ja ajamista yleensäkin on hieman kehitetty kokeneen Tapio Laukkasen avulla, nuottiskaalaa esimerkiksi muutettiin. Kaikkiaan nyt on sikälikin helpompi Rovaniemellä kausi aloittaa kun täällä on jo kerran ajanut niin tietää mitä on tulossa ja tiestökin on jo paljolti valmiiksi tuttua, kertoo Timonen.
 
Kuljettajien ja hieman yleisönkin harmiksi mukava pikkupakkanen on Rovaniemellä sääennusteissa taipumassa loppuviikosta plussakeliksi, kuljettajan kannalta se tarkoittaa mahdollisesti lumipöperöä tiellä ja hyvin autoa imeviä lumipenkkoja.
 
-OIisihan se tietenkin kivempi kun olisi pakkasta ja hyvät pohjat tiessä, mutta eipä sääolosuhteelle mitään voi. Hieno ralli on tulossa joka tapauksessa. Erityisesti odotan kilpailun päättävää Ristilammen pätkää, lopun iso tie ylityksineen on tosi hienoa rallibaanaa. Vastaavasti taas myöskin tekninen Mäntyvaaran yleisöerikoiskoe antaa hyvän fiiliksen kisaan, tarinoi Timonen odottavin mielin.
 
Ralli SM:n kausi käsittää seitsemän osakilpailua, joista toiseksi viimeinen ajetaan Timosen kotiseudulla Lahdessa. Kotikisan kohdalle ei ole erityistavoitteita tässä kohtaa asetettu, vaan tavoite on kehittyä tasaisesti koko kauden.
 
- Pyritään ajamaan Rovaniemellä ehjä kisa ja nostamaan vauhtia tasaisesti kauden mittaan. Luokan taso on kova, joten pärjääminen ei missään tapauksessa tule helpolla, tiivistää Timonen.
 
Kilpailu käynnistyy perjantaina Lordin aukiolta klo 11, samaan paikkaan saavutaan maaliin lauantaina ennen iltaseitsemää. Siinä välissä maaliin saapuvat kilpailijat ovat suorittaneet kaikkiaan yksitoista erikoiskoetta joilla mittaa on yhtensä noin 236 kilometriä. Siirtymineen kokonaisreitti on vajaat 792 kilometriä. Timonen-Kärpijoki kilpailee numerolla 27 ja kilpailua voi kätevimmin seurata Ralli SM-verkkosivuilta löytyvien linkkien kautta, kattavat tulospalvelut väliaikoineen ja GPS-seurantaan löytyvät samasta paikasta, kuten myös linkki molempien päivien YouTube-lähetykseen joka toteutetaan tuttuun tapaan Moottoriurheilu.tv:n kanavalla.
 
Tällä kaudella YLE:n koosteet SM-ralleista tulevat televisiosta heti kilpailun maaliintuloa seuraavana päivänä. 
Rovaniemeltä kooste SU 15.1. TV2 klo 19:00-19:30.
 
Kuva: Henri Timonen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa