Facebook Twitter Email Pinterest

Roope Korhonen tiedostaa ralli SM-avauksen haasteet

10.01.2023 / Rautio Motorsport

Rautio Motorsportin Roope Korhonen ja Anssi Viinikka ovat valmiita Rovaniemen ralli SM-avaukseen. SM1-luokassa debytoiva Korhonen tiedostaa avauskisan vaateet. ”Suurin haasteeni on pystyä heti ajamaan nuotista vauhtia, jota R5-autolla kuuluukin ajaa”. 
 
Rautio Motorsportin Roope Korhosen, 24, valmistautuminen ralli SM-kauteen ja sen avausosakilpailuun Arctic Lapland-ralliin käynnistyi joulukuussa, jolloin Korhonen kävi kuntotesteissä Kuortaneella sekä ajoi ensimmäiset testinsä ja metrinsä Volkswagen Polo GTI R5:lla Rovaniemen Vanttauskoskella.
 
Rautio Motorsportin fokus on autourheilijoiden kokonaisvaltaisessa kehittämisessä ja uran edistämisessä, siksi tiimillä on sopimus omasta rallivalmennusohjelmasta Kuortaneen Urheiluopiston kanssa, joka kattaa huolehtimisen niin urheilijoiden fyysisestä ja psyykkisestä kunnosta kuin ravinto-ohjelmat ja urheilulääkärin palvelut.
 
Ensimmäistä kertaa ajajaurallaan SM1-luokan R5-autolla kilpaileva Korhonen starttaa Rovaniemen SM-avaukseen neljännen kerran. Viime vuonna Korhonen ajoi Napapiirillä nelivetoisten SM3-luokan voittajaksi ja vuotta aiemmin hän sijoittui etuvetoautojen SM3-luokassa kolmanneksi. Korhonen ja Viinikka ovat SM3-luokan hallitsevat Suomen mestarit.
 
#5 Roope Korhonen – Anssi Viinikka Volkswagen Polo GTI R5:
 
”Ehjä kisa ja maaliin ovat ykköstavoitteeni. Pitkä kisa, josta olisi äärimmäisen tärkeätä saada jokainen EK-kilometri talteen. Kun Rally3-autosta hyppää Rally2-autoon niin siinä ei ole yhtä isoa asiaa, joka muuttuu paljon. Jokainen osa-alue on Rally2-autossa pikkuisen parempi, ja samalla vauhdit nousevat merkittävästi. Polo tuntui testeissä hyvältä. Se on looginen auto ajaa. Kun R5-autolla ajettuja ajokilometrejä ei ennen testiä ollut alla yhtään niin testeissä lähinnä keskityin ajamaan niitä”.
 
”Suurin haasteeni on pystyä heti ajamaan nuotista vauhtia, jota R5-autolla kuuluukin ajaa. Rovaniemeltä on tulossa EK-kilometrejä jo niin paljon, että ykköstavoite olisi ottaa kaikki kilometrit talteen. Toki toivon rallista nousujohteista ja sitä, että ajamme kärjen tuntumassa. Kun ajaminen tuntuu hyvältä niin sitten kiristän vauhtia lisää”.
 
”Rovaniemen reitillä teiden pohjat eivät ole tällä hetkellä jäässä, joten nastakulumaa tulee varmasti. Lähtöpaikkamme (5) on ihan ok. Renkaiden nastaulkonemien pituuksia pitää miettiä, että saa renkaat riittämään koko kisan ajaksi. Ralli käynnistyy heti viikonlopun pisimmällä pätkällä (33,38 km) Jyrhämäjärveltä, ja se sopii minulle. Mukava ja tekninen aloitus, jossa saa heti hyvän ajorytmin päälle. Yritetään olla hölmöilemättä mitään ja tähdätään kolmen nopeimman joukkoon”.
 
Rautio Motorsport SM Arctic Lapland -rallissa:
 
Rautio Motorsport kilpailee ralli SM-sarjassa tiimien SM-pisteistä kahdella eri joukkueella. Tiimi tukee ralli SM-sarjassa kilpailukohtaisilla sopimuksilla myös Henri Hokkalaa, Juha Saloa ja Benjamin Korholaa. Arctic Lapland-rallissa Rautio Motorsportin kokoonpanot ovat:
 
Rautio Motorsport:
#5 Roope Korhonen – Anssi Viinikka; Volkswagen Polo GTI R5 (SM1)
#12 Henri Hokkala – Kimmo Pahkala; Ford Fiesta Rally3 (SM2)
 
Rautio Motorsport 2:
#4 Juha Salo – Kristian Temonen; Škoda Fabia Rally2 Evo (SM1)
#14 Benjamin Korhola – Pekka Kelander; Ford Fiesta Rally3 (SM2)

Rautio Motorsportin IsoValkeinen SM-ralli Kuopion kokoonpanot ilmoitetaan Arctic Lapland-rallin jälkeen.
 
SM Arctic Lapland Rally lyhyesti:
 
Ralli SM-kauden avausosakilpailun Arctic Lapland-rallin reitti sisältää 11 erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 235,89 km. Ralli käynnistyy perjantaina 11. tammikuuta kello 11:00 Rovaniemen Lordi-aukiolta. Avauspäivän ohjelmassa on viisi erikoiskoetta, joista rallin pisin EK Jyrhämäjärvi (33,38 km) ajetaan rallin avauserikoiskokeena. 
 
Ralli jatkuu lauantaina klo 7:00. Aamun toinen EK Aittajärvi (22,69 km) on M. Rautio Oy:n nimikkoerikoiskoe. Päivän aikana ajetaan kaikkiaan kuusi erikoiskoetta. Rallin maaliin Lordi-aukiolle ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana klo 18:53 alkaen.
 
Ralli SM-sarjan tulospalvelu: rallism.fi 

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa