Facebook Twitter Email Pinterest

Mika Karppanen tekee paluun rallin SM-sarjaan - "pioneerihommia Toyota GR Yariksella"

11.01.2023 / Jani Salonen

Pitkän linjan ralliharrastaja Mika Karppanen on jälleen menossa mukana, kun kausi 2023 käynnistyy rallin SM-sarjassa. Siikalatvalainen tekee paluun sarjaan uudella Toyota Yaris GR-ralliautolla.

- Tuli sellainen uuden auton viehätys ja siitä sitten poiki ajatus, että kerran vielä vedetään isolla sydämmellä, toteaa Karppanen paluustaan SM -sarjaan.

Ensidebyyytti uudella autolla tapahtuu tulevana viikonloppuna napapiirin maisemissa. Tie tähän pisteeseen on ollut moninainen, sillä Karpppasen edustama KHMK-racing tuotti auton kotimaan teille Italiasta, jossa näillä ajetaan omaa cup -luontoista sarjaa asfaltilla. Suomalaisille sorateille autoon täytyi luonnollisesti tehdä isoja muutoksia.

- Esimerkiksi vaihteisto, alusta ja jarrut ovat menneet uusiksi. Eli aikalailla kaikkinensa rakennetaan autoa ihan uudelleen rallikäyttöön.

Toyotan ensimmäiset kilpailukilometrit ajettiin testikilpailussa Piippolassa. Siellä Karppaselle valkeni, että paljon on vielä tekemistä edessä, jotta ajamisesta päästään nauttimaan.

- Kyllä tästä tuli tälläista pioneerihommaa, sillä autosta ei vielä oikein ole kehitysdataa olemassa. Mutta katson, että oikealla tiellä ollaan, kun vielä saadaan alusta hiottua mieluisaksi.

Karppasen edellisestä kaudesta rallin SM-sarjassa on kulunut jo hyvä tovi. Rovaniemellä ajettavsta Arctic rallysta mies odottaa elämyksiä, sillä mitalijahtiin ei näillä kilometreillä lähdetä,

- Auto on vielä kehitysvaiheessa ja ukonkin täytyy kaivaa itsestään uusi versio ratin taakse, eli tunnustellen ollaan matkassa. Puolentoista vuoden ajotauko näkyy vahvasti tekemisessä.

Rovaniemellä Karppanen starttaa reitille SM5-luokassa ja kartanlukijan paikalle istahtaa Saku Hämäläinen. Miehistö odottaa tulevaa kilpailua malttamattomana ja mielialaa nostatetaan Vennivaaran testierikoiskokeesta lähtien!

Kuva: Eero Auvinen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 67 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 55 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Jari Huttunen / Antti Haapala 50 pistettä KiuUA (R5)
4. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 47 pistettä SAU (Rally2)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 33 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa