Facebook Twitter Email Pinterest

Mika Karppanen tekee paluun rallin SM-sarjaan - "pioneerihommia Toyota GR Yariksella"

11.01.2023 / Jani Salonen

Pitkän linjan ralliharrastaja Mika Karppanen on jälleen menossa mukana, kun kausi 2023 käynnistyy rallin SM-sarjassa. Siikalatvalainen tekee paluun sarjaan uudella Toyota Yaris GR-ralliautolla.

- Tuli sellainen uuden auton viehätys ja siitä sitten poiki ajatus, että kerran vielä vedetään isolla sydämmellä, toteaa Karppanen paluustaan SM -sarjaan.

Ensidebyyytti uudella autolla tapahtuu tulevana viikonloppuna napapiirin maisemissa. Tie tähän pisteeseen on ollut moninainen, sillä Karpppasen edustama KHMK-racing tuotti auton kotimaan teille Italiasta, jossa näillä ajetaan omaa cup -luontoista sarjaa asfaltilla. Suomalaisille sorateille autoon täytyi luonnollisesti tehdä isoja muutoksia.

- Esimerkiksi vaihteisto, alusta ja jarrut ovat menneet uusiksi. Eli aikalailla kaikkinensa rakennetaan autoa ihan uudelleen rallikäyttöön.

Toyotan ensimmäiset kilpailukilometrit ajettiin testikilpailussa Piippolassa. Siellä Karppaselle valkeni, että paljon on vielä tekemistä edessä, jotta ajamisesta päästään nauttimaan.

- Kyllä tästä tuli tälläista pioneerihommaa, sillä autosta ei vielä oikein ole kehitysdataa olemassa. Mutta katson, että oikealla tiellä ollaan, kun vielä saadaan alusta hiottua mieluisaksi.

Karppasen edellisestä kaudesta rallin SM-sarjassa on kulunut jo hyvä tovi. Rovaniemellä ajettavsta Arctic rallysta mies odottaa elämyksiä, sillä mitalijahtiin ei näillä kilometreillä lähdetä,

- Auto on vielä kehitysvaiheessa ja ukonkin täytyy kaivaa itsestään uusi versio ratin taakse, eli tunnustellen ollaan matkassa. Puolentoista vuoden ajotauko näkyy vahvasti tekemisessä.

Rovaniemellä Karppanen starttaa reitille SM5-luokassa ja kartanlukijan paikalle istahtaa Saku Hämäläinen. Miehistö odottaa tulevaa kilpailua malttamattomana ja mielialaa nostatetaan Vennivaaran testierikoiskokeesta lähtien!

Kuva: Eero Auvinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa