Facebook Twitter Email Pinterest

Benjamin Korhola nelivetokalustolla rallin SM-sarjaan

12.01.2023 / Benjamin Korholan tiedotus

Inkoolaisella Benjamin Korholalla on edessä ensimmäinen täysi kausi nelivetokalustolla rallin SM-sarjassa. Kauden avauksesta Arctic Lapland Rallystä tavoitteena on ehjä kisa ja palkintokorokesijoitus.  

Ralli SM -kausi 2023 käynnistyy perjantaina Rovaniemeltä. Benjamin Korhola kilpailee kartturinsa Pekka Kelanderin kanssa tällä kaudella Ralli SM -sarjan uudistetussa SM2-luokkassa, jossa kilpaillaan nelivetoisilla Rally3-luokitelluilla autoilla.

Viime kausi ei kaksikolta sujunut aivan suunnitelmien mukaisesti, mutta harmitukset ja vastoinkäymiset on nyt nollattu ja jätetty taakse. Kalusto vaihtui Ford Fiesta Rally3:een jo syksyllä.

- Kun pisteissä ei ollut enää mitään voitettavaa, päätettiin kerätä nelikolla testikilometrejä jo viime vuonna. Saatiin hyvät kilometrit alle tätä kautta ajatellen ja hyvillä fiiliksillä startataan uuteen kauteen. Toki nyt ollaan hieman uuden edessä, kun tulossa on ensimmäinen täysi kausi nelivetoautolla, kertoo Korhola.

Lisävauhtia kauden alkuun haettiin AKK:n ajoleiriltä Hyrynsalmelta.

- Hyrynsalmelta jäi hyvä fiilis kahden ajopäivän jälkeen, vaikka pakkasta oli välillä yli 20 astetta. Eipähän tullut hiki, naurahtaa Korhola.

Rautio Motorsportin ilmoittamalla kilpailijaparilla on edessä kolmas Tunturiralli. Ensimmäisessä sijoitus oli neljäs ja toisessa kolmas. Tällä kertaa SM2-luokassa on Korholan ja Kelanderin lisäksi mukana 7 muuta autokuntaa, joten kisasta on odotettavissa varsin tiukkaa. Kaksikko on naulannut tavoitteet sekä kisaan että koko kaudelle selkeästi:

-  Totta kai koko kauden tavoitteena on mestaruus! Sen kannalta Tunturin tavoitteena on ehjä kisa ja sijoitus kolmen kärkeen. Täältä saaduilla korotetuilla pisteillä on iso merkitys koko kautta ajatellen.

Kaksipäiväinen Arctic Lapland Rally käynnistyy perjantaina kello 11.00 ja kilpailun maaliin kilpailijat saapuvat lauantaina klo 18.53 alkaen. Rallissa ajetaan 11 erikoiskoetta, viisi perjantaina ja kuusi lauantaina. Ilmoittautuneiden lista, aikataulu ja tulosseuranta löytyy osoitteesta rallism.fi.  

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 67 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Juha Salo / Kristian Temonen 55 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
3. Jari Huttunen / Antti Haapala 50 pistettä KiuUA (R5)
4. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 47 pistettä SAU (Rally2)
5. Juuso Metsälä / Jaakko Jäntti 33 pistettä KeurUA (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa