Facebook Twitter Email Pinterest

Metsälältä onnistunut kauden avaus, vaikka ajo vielä haki uomiaan

14.01.2023 / Roope Turigin

Juuso Metsälä yhdessä Jaakko Jäntin kanssa avasi SM-kautensa Arctic Lapland Rallyssa loistavalla 4. sijalla. Perjantaina hieman kangerrellen alkanut ajo parani päivän loppua kohden ja päivän päätteeksi parivaljakko löysi itsensä kuudennelta sijalta. SM1-luokassa ajava Metsälä ei kuitenkaan suoritukseensa ollut tyytyväinen: 

”Vauhtiin en oo ollenkaan tyytyväinen mutta se ei yllätä, kun ajamista miettii. Koko päivän pelkkää arpomista jarrupaikoissa ja pitemmissä mutkissa. Pitäis vaan luotto löytää jostakin ja ruveta ajamaan.” 

Luottoa löytyi ja lauantain aluksi parivaljakko löi muille luun kurkkuun ajamalla pohjat Siikakämässä. Päivä jatkui tasaisissa merkeissä ja viimeiselle pitkälle lenkille lähdettäessä oli sijoitus viides. 

”Ihan ok alotus, Siikakämässä tuli hyvin puhtaalla tiellä ja kellokin näköjään tykkäs. Aittajärvellä takarenkaat vähän loppu, siinä jäätiin”, kommentoi Metsälä lauantaiaamun ajoaan. 

Viimeinen lenkki oli Juuson mieleen, jossa tasainen ja ehjä ajo varmisti hienon kauden avauksen. Hampaankoloon kuitenkin jäi: 

”Olihan se ihan mukavaa lähteä taas kisaan mukaan. Tuloksellisesti kisa meni hyvin muitten epäonnen avittamana, mutta oma ajaminen oli pettymys, enkä missään vaiheessa saanut hyvää fiilistä, vaikka sinne yksi pohja-aika mahtuikin.” 

Rallin voittotaistelusta muodostui tiukka sekuntikamppailu, kun Teemu Asunmaa kukisti Juha Salon lopulta vain 1,5 sekunnin erolla. Asunmaa nousi rallin kärkipaikalle yhdeksännellä erikoiskokeella eikä siitä enää luopunut. Tasaisen varmasti ajanut Lauri Joona kuittasi kolmannen sijan. 

Kausi jatkuu Kuopiossa, kun IsoValkeinen SM Ralli ajetaan 3.–4. helmikuuta. 

Kuva: Hannu Rainamo 

Pisteet top 5

1. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 103 pistettä SAU (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 100 pistettä KiuUA (R5)
3. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 97 pistettä Alavuden UA (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 85 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 40 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa