Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joona kolmas Tunturirallissa

15.01.2023 / Anu Haapalainen

Lauri Joonan ensimmäinen ralli uudella kalustolla sujui erinomaisesti. Hallitseva WRC3-mestari sijoittui kovatasoisessa ja haastavassa Arctic Lapland Rallyssä kolmanneksi.

Kauden 2023 ensimmäinen Ralli SM -osakilpailu Arctic Lapland Rally ajettiin haastavissa olosuhteissa viikonloppuna. Uuteen tiimiin, kilpailukalustoon ja kilpailuluokkaan siirtynyt sastamalalainen Lauri Joona lähti kisaan maltillisin tavoittein.

-  Tavoitteena on ajaa nousujohteinen ralli ja nousujohteinen kausi. Varmasti aluksi annetaan tasoitusta kokeneemmille SM1-luokan kuljettajille, mutta koitetaan lähteä pikkuhiljaa nostamaan suoritusta, kertoi Joona ennen kisaa

Asetetut tavoitteet saavutettiin varsin hyvin. TGS Škoda Motorsport Suomi -tiimissä tällä kaudella kilpailevat Joona ja kartturi Tuukka Shemeikka ajoivat kaksipäiväisen kisan järkevästi ja tutustuen uuteen autoonsa, Škoda Fabia Rally2 Evoon. Perjantaina Joona ajoi kilpailuun asettamansa käsikirjoituksen mukaisesti ja siirtyi yötauolle neljäntenä.

- Ollaan koitettu ajaa omaa ajoa ja keksiä niitä jippoja, miten omaa suoritusta voi parantaa, kertoi Joona perjantai-illan huollossa.

Lauantaiaamu alkoi hieman mollivoittoisesti, kun yllättävä lumisade ja väärä rengasvalinta hidastivat vauhtia. Lopuilla lauantain erikoiskokeilla Joona ajoi luonteelleen tunnunsomaisen varmasti samalla uuteen kilpuriin ja sen ominaisuuksiin tutustuen. Lopputuloksissa tämä kannatti, ja Joona ja Shemeikka ajoivat kilpailun maalilavalle kolmantena.

- Kisasta jäi hyvät fiilikset. Auto toimi tosi hyvin ja sopi käteen, rohkeutta vähän vielä puuttuu, mutta omaan tekemiseen ollaan ihan tyytyväisiä. Ajettiin omaa suoritusta eikä lähdetty liikaa hötkyilemään. Opittiin paljon asioita autosta ja renkaista ja nyt tiedetään, millä alueilla pitää kehittyä. Koitetaan seuraavassa kisassa sitten parantaa ja olla ajallisestikin lähempänä kärkeä, kertoo Joona.

Kauden avauskisassa on jaossa korotetut SM-pisteet, joten sijoituksella on merkitys loppukautta ajatellen. Kilpailun voittoon ajoi Joonan tiimikaveri Teemu Asunmaa ja toiseksi sijoittui Juha Salo. Henkilökohtaisten SM-pisteiden lisäksi Joona ja Asumaa ajoivat tiimipisteitä TGS Skoda Motorsport Suomelle, joka ensimmäisen osakilpailun jälkeen on tiimien SM-sarjassa kolmantena.

Seuraava SM-ralli ajetaan Kuopiossa helmikuun alussa.

Tulokset / SM1-luokka, Arctic Lapland Rally:

1. Teemu Asunmaa - Ville Mannisenmäki 1:57:49,0         
2. Juha Salo - Kristian Temonen +1,5
3. Lauri Joona - Tuukka Shemeikka +1:48,7
4. Juuso Metsälä - Jaakko Jäntti + 3:10,4
5. Niclas Grönholm - Antti Linnaketo +3:34,4
6. Anssi Rytkönen - Juho-Ville Koskela +3:57,2

Pisteet / SM1-luokka, 1/7 osakilpailua:

1. Teemu Asunmaa 34
2. Juha Salo 25
3. Lauri Joona 20
4. Juuso Metsälä 16
5. Niclas Grönholm 13
6. Anssi Rytkönen 11

Kaikki tulokset ja SM-pisteet: https://www.rallism.fi/content/fi/1/10092/Tulokset.html

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa