Facebook Twitter Email Pinterest

Kaksoisvoitto siivitti Co-Motorsportin tiimikisan kärkeen

18.01.2023 / Co-Motorsport tiedotus

Ralli SM -sarjan tiimimestaruudesta kisaava Co-Motorsport sai täydellisen alun uuteen rallikauteen. Tiimin kuljettajat ajoivat kaksoisvoittoon ja Co-Motorsport on SM-pisteissä ykkösenä.

Co-Motorsport osallistui Arctic Lapland Rallyyn kolmen autokunnan voimin. Ville Hautamäki ja Konsta Saarinen kilpailivat SM5-luokassa ja 15-vuotias Joonatan Ylilammi osallistui uransa ensimmäiseen ralliin nuorten luokassa. Kaksi ensimmäistä, Hautamäki ja Saarinen, keräsivät myös tiimipisteitä Co-Motorsportille.

Co-Motorsportin kuljettajat hallitsivat SM5-luokkaa koko kisan ajan. Hautamäki ja Saarinen veivät nimiinsä yhdeksän erikoiskoetta yhdestätoista ja asetelmat pysyivät samana ensimmäisestä erikoiskokeesta viimeiseen: Hautamäki ja Toni Raiski johdossa, Saarinen ja Joni Mäkelä toisena.

– Konsta ajoi kakkossijansa ansiosta meille hyvät tiimipisteet ja Co-Motorsport on nyt tasapistein sarjan kärjessä. Vasta 18-vuotias Konsta ajoi vähäiseen kokemukseensa nähden hyvän kilpailun, mestari Hautamäki antoi kiitosta nuorelle tiimikaverilleen.

Jos tiimin konkarilla on takanaan parisenkymmentä arktista seikkailua, osallistui tiimin kuopus Joonatan Ylilammi nyt ensimmäiseen Tunturiralliinsa, tai rallikisaansa ylipäätään. Joonatanin nimi kannattaa painaa mieleen, sen verran vakuuttavaa jälkeä hän teki ensimmäisessä rallissaan. Jo maaliin pääsyä voi pitää ensikertalaiselle loistavana saavutuksena, mutta nuorukainen ajoi kisan ilman nuottia ajavista luokista nopeimmin.

- Kisa suju täydellisesti, iso kiitos kartturina toimineelle Juha Heikkilälle. Parasta kisassa oli ehdottomasti ajaminen ja maaliin pääsy. Kiitos tiimille, joka toimi hyvin ja huolto pelasi täydellisesti.

Co-Motorsportin tiimipäällikkö Sami Kivioja on syystäkin tyytyväinen Tunturin menestykseen:

- Uskomattoman hieno aloitus kauteen! Vaikka olosuhteet olivat haastavat, tekivät Ville ja Konsta tasaista suorittamista ja ajoivat pohja-aikoja. Joonatan teki huikean avauksen rallipolulle. Pelkästään se, että lähtee ensimmäisenä rallinaan ajamaan Tunturin. Kun lisäksi katsotaan pätkä- ja kokonaisaikoja, niin kyllähän V1600-autolla ajettu ilman nuottia ajavien luokkien kärkipaikka on kova juttu 15-vuotiaalle!

Seuraavan kerran SM-pisteitä on jaossa Kuopiossa helmikuun alussa.

Tiimien SM-pisteet, 1/7 osakilpailua:
1. Co-Motorsport 59; 2. Rautio Motorsport 2 59; 3. TGS Škoda Motorsport Suomi 54; 4. RTRC 39; 5. KMS Racing 20; 6. Printsport 13; 7. Rautio Motorsport 11; 8. RTE Motorsport 9

Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa