Facebook Twitter Email Pinterest

Räikkönen uudessa roolissa, pistejohtajana Kuopioon

01.02.2023 / Jani Seppälä / Justus Räikkösen tiedotus

Justus Räikkönen - Mikael Korhonen kaksikko kiitää tulevana viikonloppuna Kuopion seudun lumisilla teillä Ralli SM:n kauden toisessa osakilpailussa, IsoValkeinen SM-Rallissa. Espoo Motorsport Clubin kaksikko avasi kautensa Arctic Lapland Rallyssa komeasti SM3-luokan voitolla, 17-vuotiaalle Räikköselle voitto oli ensimmäinen SM-sarjassa ja sen myötä Kuopiossa startataan pistejohtajana kilpakumppaneiden jahdattavaksi.

- Hyvillä fiiliksillä startataan Kuopioon, mukava päästä taas kilpailemaan. Hyvä määrä kilpailijoita kisassa ja luokassa mikä tietysti tekee hyvää kilvanajolle. Viime vuodelta muistissa on hyvät tiestöt joista tykkäsin kyllä paljon, kertoo Räikkönen.
 
Sääennusteet lupaavat viikonlopulle kohtuullisen napakkaa pakkasta, joten sohjokeliä ei ainakaan pitäisi olla luvassa. Sarjajohtajan viitasta harteilla ei oteta myöskään mitään paineita.
 
- Täytyy toivoa että olosuhteiden puolesta olisi tarjolla jäistä pohjaa eikä soraa niin se olisi aika ihanteellinen tilanne. Uutena itselle nyt tietysti tulee starttipaikka luokan ensimmäisenä, mutta ei sitä nyt sinällään isosti ole tullut mietittyä, yksi kisa vasta ajettu.
 
- Kausi on pitkä ja nyt Kuopiossakin luokka on niin täynnä nopeita kuljettajia että on vain lähdettävä ajamaan omaa ajoa lähdöstä maaliin ja lauantaina illalla sitten nähdään mihin se Kuopiossa riittää. Toivotaan tietysti että mahdollisimman korkealle, mutta turha alkaa sitä jännittämään. Yleisöä tulee varmaan olemaan paljon kun paikalla on Rally1 -kalustoakin ja yleisöhän tuo mukavasti fiilistä ajamiseen, tuumailee Justus.
 
Räikkösen Rovaniemellä ajama voitto oli ensimmäinen myöskin SM-sarjan debyyttinsä suorittaneelle ajokille, Peugeot 208 Rally4:lle. Väkevän alun kauteen sai myöskin Räikkönen - Korhonen kaksikon yhdessä Heikki Kovalainen - Janni Hussi kanssa muodostama Secto Automotive Labs -tiimi, jota teknisesti operoi Riku Tahkon RTRC-tiimi. Secto Automotive Labs käyttää autoissaan ainoastaan vihreästä vedystä valmistettua fossiilivapaata P1 Fuels sähköpolttoainetta. Autojen kaikki voitelu tapahtuu Suomessa kehitetyllä fossiilivapaalla voiteluaineella. Napapiirin ympäristössä tehtiin siis yhdellä voitolla monenlaista historiaa.
 
Kilpailu käynnistyy Kuopiossa lauantaina jo klo 7:30 aamulla hotelli IsoValkeisen pihalta. Ensimmäinen erikoiskoe käynnistyy klo 9:15 joten aamuvirkkujenkin vireyden pysyvyyttä testataan pitkällä siirtymällä ensimmäiselle pikataipaleelle.
 
Maaliin Kuopion torille ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan noin klo 17:30 aikaan. Silloin taitettuna on kahdeksalla erikoiskokeella 94,5 kilometriä, kokonaisreitin ollessa pituudeltaan 390 kilometriä. 
 
Kilpailusta tuotetaan tuttuun tapaan live-lähetys MoottoriurheiluTV:n YouTube-kanavalla. Linkit tulospalveluihin, väliaikoihin, gps-seurantaan löytyvät helpoiten RalliSM:n verkkosivuilta rallism.fi
 
Räikkönen-Korhonen kaksikko kilpailee numerolla 44.
 
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa