Facebook Twitter Email Pinterest

Grönholm valmiimpana Kuopion SM-ralliin

01.02.2023 / Ralli SM / Viestintä

GRX-Sontek Teamin Niclas Grönholm ja Antti Linnaketo starttaavat kauden toiseen SM-ralliin luottavaisin mielin. Rovaniemellä ajetun SM-avauksen jälkeen Grönholm on muun muassa hionut Citroën C3 R5:n ratissa ajotekniikkaansa.
 
Rallicrossin MM-sarjan kaksinkertainen MM-pronssimitalisti Niclas Grönholm lähtee ralli SM-sarjan toiseen osakilpailuun IsoValkeinen SM-ralli Kuopioon yhtä SM-rallia kokeneempana. Alla on myös yksi testipäivä, jonka aikana Grönholm ei niinkään säätänyt autoaan vaan kehitti ja harjoitti omaa ajotekniikkaansa. 
 
- Faija (Marcus Grönholm) ajoi myös, joten pystyimme vertailemaan kahden kuljettajan dataa ja ajotapaa. Huoltomme kävi automme Arctic Lapland-rallin jälkeen läpi, ja kaikki on kunnossa lauantain kilpailua varten. Toteutimme autoomme pieniä muutoksia, joiden uskomme tuovan hieman lisää vauhtia. Mutta mitään isompaa rallien välissä ei tapahtunut, Grönholm kertoo.
 
Viime talvena Grönholm osallistui samaan ralliin, sijoittuen sen yleiskilpailussa viidenneksi. Tämän kauden tavoite oli ajaa SM-sarjassa edelleen viiden nopeimman joukkoon, ja tuo tavoite täyttyi heti kauden ensimmäisessä rallissa Rovaniemellä. 
 
Grönholm oli tulokseensa tyytyväinen, mutta ei niinkään siihen, millä tavalla se saavutettiin.
 
- Rovaniemeltä saimme paljon EK-kilometrejä ja kokemusta kaikenlaisesta. Kuopioon on nyt helpompi lähteä, kun on tietoa enemmän. Odotan tulevassa kisassa vähän parempaa kyytiä itseltäni ja haluan olla ajamalla viiden nopeimman joukossa, ja se on myös tavoitteemme.
 
- Viime vuoden ralli Kuopiossa oli hieno talviralli ja siinä mielessä on kiva lähteä lauantaina kilpailemaan. Uskon, että autoomme toteutetut pienet muutokset sekä oman ajamiseni analysointi auttavat meitä hieman tavoitteidemme saavuttamisessa. Toivottavasti olemme askeleen lähempänä kärkikuljettajia. 
 
- Jos ja kun Kuopiossa tulee SM1-luokassa viiden nopeimman joukkoon ajaa niin siellä pitää ihan oikeasti onnistua. Top 5:een on tunkua ja kaiken pitää mennä erinomaisen hyvin. Mitään emme saa lauantaina ilmaiseksi. Rallin ajaksi luvattu lumisade voi vielä sekoittaa pakkaa. Katsotaan, miten käy. Hauskaa pidetään ainakin, Grönholm lupaa.
 
IsoValkeinen SM-ralli Kuopion reitti sisältää kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 94,47 km. Ralli käynnistyy lauantaiaamuna 4. helmikuuta hotelli IsoValkeisen edestä klo 7:30. Kilpailun ensimmäinen neljän erikoiskokeen reitti suuntautuu Kuopiosta itään Tuusniemen alueelle. Kilpailussa on poikkeuksellisesti kaksi huoltoaluetta. Ensimmäinen etähuolto- ja tankkausalue sijaitsee Tuusjärvellä, jossa kilpailijat käyvät aamun aikana kahdesti.
 
Rallin toinen huoltoalue sijaitsee Kuopiossa hotelli IsoValkeisen alueella, jonne ensimmäinen kilpailija saapuu neljän ajetun erikoiskokeen jälkeen klo 12:03. Huollosta kilpailijat suuntaavat Kuopion eteläpuolelle Vehmasmäelle, jossa ajetaan rallin viides erikoiskoe. Kolme ratkaisevaa erikoiskoetta ajetaan Kuopion länsipuolella Hirvilahden ja Talluskylän seuduilla.
 
Kilpailun maaliin Kuopion torille ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantaina klo 17:32 alkaen.
 
Ralli SM-sarjan tulospalvelu: rallism.fi

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa