Facebook Twitter Email Pinterest

Co-Motorsportin huoltopilttuussa tiivis tunnelma Kuopiossa

02.02.2023 / Co-Motorsport / Tiedotus

Kauden toinen rallin SM-osakilpailu ajetaan helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Kuopiossa. Co-Motorsport on ilmoittanut kilpailuun kahdeksan autokuntaa.

Tiimien mestaruussarjan piikkipaikalta Kuopion SM-ralliin lähtevä Co-Motorsport osallistuu kisaan peräti kahdeksan auton voimin. SM-pisteistä kilpailevien autojen lisäksi tiimi vastaa myös kilpailun 0-auton huollosta, joten puuhaa riittää varmasti koko tiiviin kisapäivän ajan.

- Tämä on kolmas kautemme rallin SM-sarjassa. On hienoa huomata, kuinka meidät jo tunnetaan, toki viime vuoden menestyksellä on varmasti osansa asiassa. Kuopiossa on mukana sekä tuttuja että uusia kuljettajapareja. Toivotamme kaikki tervetulleiksi tiimiin, tiimipäällikkö Sami Kivioja toteaa.

SM2-luokassa kilpailevat Tunturirallin tapaan Ville Hautamäki ja Toni Raiski sekä Konsta Saarinen ja Joni Mäkelä. Nämä kuljettajaparit keräävät myös tiimipisteitä Co-Motorsportille.

Hallitseva V1600-mestari Jere Pensas vaihtaa tälle kaudelle luokkaa ja kalustoa. Kuopiosta kilpailukautensa avaava Pensas ja kartturi Jouni Saarijärvi kilpailevat SM3-luokassa Ford Fiesta Rally4 -autolla.

- Uusi auto vaikuttaa makealta peliltä. Hirveästi ei ehditä ennen kisaa ajamaan testiä ja uudessa autossa tietysti on opettelemisensa. Tavoitteista on vaikea sanoa, mutta jos auto yhtään sopii käteen ja saa tehtyä hyvät nuotit, niin kyllähän ne tavoitteet asetetaan podiumille. Ja tietenkin, että saisi kisassa kaikki kilsat talteen ja auto toimisi moitteetta, kertoo Jere Pensas.

Suvi Jyrkiäisellä on edessä toinen rallivuosi, ja ensimmäinen rallin talvikausi. Tammikuussa Suvi on kilpaillut testimielessä ja hakenut tuntumaa talvisiin olosuhteisiin. SM-sarjassa Suvi kilpailee SM4-luokassa Ford Fiestalla ja Kuopiossa kartturina toimii Hanna Kukkonen.

- Hyvällä fiiliksellä lähdetään uuteen kauteen, jännittävää päästä kokeilemaan myös talvella rallin ajamista! Kartturin paikalla riittää vilskettä tänä vuonna, nyt Kuopiossa vieressä istuu Kukkosen Hanna ja Jyväskylässä Pöntisen Tuomas, jonka kanssa käytiin jo kisaamassa Revontulirallissa. Kauden tavoitteena on oppia uutta ja nostaa vauhtia pikkuhiljaa. Tavoitteena on myös pitää hauskaa ja nauttia hienoista rallireiteistä ja -päivistä, kertoo Suvi Jyrkiäinen tulevasta kaudesta.

IsoValkeinen SM-rallin SM1-luokassa tiimin Skoda Fabia R5:llä kilpailevat Kari Hämäläinen ja Tero Rönnemaa. Kaksikon ensi kosketus tiimiin ja kalustoon tapahtui viime viikon lauantaina ajetuissa testeissä, ja ensivaikutelma oli varsin positiivinen.

- Hieno päivä testeissä! Kaikki toimi hienosti ja porukka oli ystävällistä ja mukavaa. Tie oli loistava, ja auto ja renkaat toimivat hyvin. Pikku säädöillä saatiin auto minulle hyvin sopivaksi, fiilisteli Hämäläinen testipäivän jälkeen.

Kuopiossa käynnistyy myös junioreiden ja nuorten SM-sarjat. Armeijan harmaissa tällä hetkellä palveleva Tuukka Kivioja kilpaili Juha Heinosen kanssa Rally4-autolla jo viime kaudella, ja kausi päättyi hienosti voittoon Kouvolassa. Kaksikko jatkaa SM-pistemetsästystä myös tällä kaudella RSJM 3-luokassa.

Tiimin uusin tulokas, nuorten SM-sarjan Kuopiossa alottava Joonatan Ylilammi säväytti Tunturissa ajaen vaativan kisan maaliin nopeimpana ”ei-nuottisarjalaisena”. Joonatanin kakkoskuljettajana Nuorten SM-kauden avauksessa toimii Juha-Pekka Perämäki. Junnujen SM-pisteistä kisaamassa nähdään myös Juuso ja Juho Lammi (RSJM 1).


Co-Motorsportin kuskien kilpailunumerot IsoValkeinen SM-Rallissa:

12 Ville Hautamäki JärvisUA - Toni Raiski LapUA, Mitsubishi Lancer Evolution IX
13 Konsta Saarinen PR-Rac - Joni Mäkelä TeisUA, Mitsubishi Lancer Evolution IX
26 Kari Hämäläinen - Tero Rönnemaa RaisUA, Skoda Fabia R5
48 Jere Pensas LaihUA - Jouni Saarijärvi LaihUA, Ford Fiesta Rally4
74 Suvi Jyrkiäinen AAU - Hanna Kukkonen HeiUA, Ford Fiesta 1.6
84 Joonatan Ylilammi KarUA/MK - Juha-Pekka Perämäki KeurUA, Ford Fiesta 1.6
103 Juuso Lammi AL-Härmä - Juho Lammi AL-Härmä, Citroën C2 VTS
106 Tuukka-Matias Kivioja Jurvan UA - Juha Heinonen KvanUA, Ford Fiesta R2  

Ilmoittautuneiden lista: https://bit.ly/3kWN69m
Aikataulu ja livetulospalvelu: https://www.rallism.fi/

Kuva: Antti Lahtinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa