Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Nieminen siirtyy Rally3-Fiestan rattiin

03.02.2023 / Nieminen Racing -tiedotus

Viime kauden SM4-luokan hopeamitalisti Kristian Nieminen siirtyy kaudelle 2023 Rally 3 luokituksen kaluston puikkoihin. Kartanlukijana jatkaa vanhaan malliin Valtteri Nieminen.
 
Kaksikkoa ei vielä kauden avauksessa Rovaniemellä nähty osittain siitä syystä, että muutamia eri vaihtoehtoja asian tiimoilta on punnittu.
 
- Jo viime vuonna päätettiin hyvissä ajoin, että tälle kaudelle pyritään saamaan nelivetoinen kalusto ja siirrytään eteenpäin. Kävin loppuvuonna Espanjassa testaamassa Renaultin tulevaa Rally 3-autoa ja se itsessään jo vakuutti mitä kyseisellä luokalla on tarjota.
 
- Muutamia eri vaihtoehtoja ollaan asian tiimoilta pyöritelty, mutta lopulta tultiin siihen tulokseen, että ainekin Fordin ratissa nelivetohommat aloitetaan, taustoitti Kristian.
 
Kiireisen aikataulun vuoksi testimäärä tiedettiin jo entuudestaan jäävän ensimmäiseen kilpailuun melko vähiin ja pienet murheet matkalla rajoittivat tätä entisestään, mutta siitä huolimatta kaksikko lähtee uuteen kauteen hyvillä mielin.
 
- Ihan hirveästi ei olla päästy valmistautumaan nelivetodebyyttiin, mutta ensipuraisun perusteella hienosta laitteesta on kyse, mielenkiinnolla isketään kovaan luokkaan Kuopiossa.
 
- Varmasti ollaan hieman lähtökohtaisesti perässä, mutta ei ajateltu ottaa tästä stressiä. Lähdetään tekemään oma nousujohteinen suoritus ja toivon mukaan lauantai-iltana Kuopion torilla ollaan viisaampia miten meidän kävi.
 
- Kiitokset haluan jos tässä vaiheessa välittää kaikille yhteistyökumppaneille ja hommissa ylipäätään jeesanneille, monennäköistä on taas porukalla saatu aikaan.
 
Kilpailua pääset seuraamaan kattavasti Ralli SM somekanavien kautta sekä lauantaina livelähetyksen merkeissä Youtuben välityksellä.
 
Instagram | @nieminen_racing
Facebook | Nieminen Racing
 
Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa