Facebook Twitter Email Pinterest

Kovalainen nautti hyvistä teistä Kuopiossa

05.02.2023 / Secto Automotive Labs

Heikki Kovalainen ja Janni Hussi suoriutuivat maaliin ehjästi ensimmäisessä yhteisessä kilpailussaan. He sijoittuivat yhdeksänneksi rallin SM1-luokassa. IsoValkeinen SM-Rallissa ajettiin yhteensä kahdeksan erikoiskoetta ja lähes 95 erikoiskoekilometriä Kuopion upeissa maisemissa.

Secto Automotive Labs osallistui IsoValkeisen SM-ralliin kahden autokunnan voimin. SM1-luokassa kilpailivat Heikki Kovalainen kartturi Janni Hussin kanssa, ja SM3-luokassa edellistä osakilpailuvoittoa puolustivat Justus Räikkönen ja Mikael Korhonen. Heikki Kovalainen etsii vielä vauhtia

Heikki Kovalaista oma vauhti ei vielä kilpailupäivänä miellyttänyt, mutta hän nautti erinomaisista olosuhteista.

- Olihan se haastava kilpailu taas. Tiet olivat hienot, auto tuntui hyvälle, mutta ajamisen kanssa on vain vielä tekemistä, Kovalainen kommentoi kilpailun päätteeksi.

Kovalainen analysoi, ettei pysy kovavauhtisilla, nopeilla osuuksilla vielä rytmissä mukana. Kuopion SM-ralli saa kuitenkin kehuja: hieno ralli ja kelikin suosi kilpailijoita.

Supermahtavat tiet, tunnelmoi Kovalainen.

- Ei tästä kannata yöunia menettää, vaikka ei kulkenut juuri niin kuin olisin halunnut. Valittaminen ei myöskään auta. On tehtävä töitä lisää ja mentävä eteenpäin.

Kartturi Janni Hussi odotti innoissaan ensimmäistä yhteistä koitosta Heikki Kovalaisen kyydissä ja Kuopiossa kaikki odotukset lunastettiin.

- On todella hyvä fiilis päivästä. Meidän yhteistyö toimi hyvin ja on hyvä tunnelma lähteä jatkamaan kohti seuraavia kisoja ja seuraavia treenejä, Hussi summaa ensimmäistä SM-ralliaan.

Kovalainen kehuu tuoretta kartturiaan hyvästä työstä ja osuutensa hoitamisesta.

- Pysyimme kartalla, nuotilla ja molemmat tykkäsimme tästä päivästä. Loistava alku. Minulla ei ole mitään huolta yhteisestä taipaleesta, Kovalainen naulaa.

Kaksikon yhteistyö toimii sekä pätkällä että sen ulkopuolella. Kommunikointi on avointa ja toiveita voi esittää molemminpuolin. Hussi odottaa yhteisiä kilometrejä ja toki niiden tuomaa rutiinia. Lopuksi kaksikko kuittaa päivän mukavammaksi asiaksi hypyt reitillä.

- Kaikki muu oli mukavaa paitsi pätkäaikojen katsominen. Ne olivat pieniä pettymyksiä, Kovalainen kertoo.

Kovalainen antaa kiitosta reitille. Tämä oli rallia parhaimmillaan.

- Isoa valtion tietä kaasu pohjassa yli nyppyjen ja hyppyjen. Tahkon Riku sanoi yhdellä tauolla, että jos ei näissä olosuhteissa tykkää rallin ajamisesta niin sitten olisi väärän lajin parissa. Olen vahvasti samaa mieltä, Kovalainen iloitsee.

Ihmiset ovat ottaneet tuoreen kartturi Hussin lajin pariin mainiosti mukaan. Yleisö, oma tiimi ja ihmiset myös tiimin ulkopuolella saavat Hussin pisteet päivän mukavimmasta asiasta. Lisäksi ensimmäisellä erikoiskokeella oli kiva hyppy, joka jätti Hussiin kutkuttavan vaikutelman. Ehkä seuraavan kerran siitä hypätään vielä suuremmin?

Rallin SM-sarja jatkuu maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Jyväskylän Talvirallin merkeissä.

Lisätietoja Secto Automotive Labs -kehitysympäristöstä, jossa tutkitaan fossiilittomien ratkaisujen käyttöönottoa autoilussa: SECTO AUTOMOTIVE LABS

Kuva: Hannu Rainamo 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa