Facebook Twitter Email Pinterest

Roope Korhonen aloittaa WRC3-luokan MM-sarjan Ruotsista

08.02.2023 / Marko Mäkinen

Rautio Motorsportin Roope Korhonen ja Anssi Viinikka aloittavat WRC3-luokan MM-kauden Ruotsin MM-rallista. Luokan hallitseva Suomen mestarikaksikko palaa tutun auton ohjaamoon, tavoitteenaan ajaa Uumajassa luokan kärkisijoista.
 
Rautio Motorsportin Roope Korhoselle ja Anssi Viinikalle Rally3-auto on viime kaudelta tuttu kilpa-auto. Kaksikko voitti Rally3-autolla luokan ensimmäisen Suomen mestaruuden ja ajoi uran ensimmäisessä MM-rallissa viime heinäkuussa Virossa muun muassa kymmenen WRC3-luokan pohja-aikaa.
 
Tänä vuonna kaksikko taistelee Rautio Motorsportin Ford Fiesta Rally3:lla WRC3-luokan MM-pisteistä. Alla on uusi autoyksilö, joka saa kasteensa Ruotsin MM-rallissa. Ruotsissa luokan MM-pisteistä kilpailee kaikkiaan 13 WRC3-autokuntaa. Korhonen ja Viinikka lähtevät reitille numerolla 49.
 
Muita Rautio Motorsportin tukemia kuljettajia Ruotsin MM-rallissa ovat WRC2-luokassa Hyundailla kilpailevat Teemu Suninen ja Mikko Markkula sekä Škodalla ajavat Egon Kaur ja Jakko Viilo.
 
#49 Roope Korhonen – Anssi Viinikka Ford Fiesta Rally3:
 
”Yksi päivä ajettiin Fordilla testiä Suomessa ennen Kuopion SM-rallia. Auto tuntui tutulta. Ei luokan autoihin tässä välissä muutoksia ole tullut. Ajan Ruotsissa Rautio Motorsportin uutta autoa ja kyse on auton ensimmäisestä rallista. Ajo-olosuhteet ovat täällä melko samanlaiset kuin Suomessa. Vähän on Tunturirallin tyylistä kapeaa tietä ja välillä isoa leveää tietä, kuten viimeksi Kuopiossa. Korkeuseroja ei ole niin paljoa kuin Suomessa”.
 
”Lähden Ruotsissa ajamaan ensimmäistä kertaa urallani MM-sarjaa. Pitkä ralli edessä, varsinkin näillä autoilla. Nyt näyttäisi siltä, että olosuhteet WRC3-autoille eivät ole kovin raa´at, mutta silti en usko, että voittoon tarvitsisi joka pätkälle pohjia ajaa. Sellainen fiksu ajo ja rallin maaliin ilman suurempia murheita olisi tavoitteena. Lähdetään perjantaina katsomaan, minkälaista vauhtia muut kisassa ajavat. Alussa varmasti ajan tunnustelen ja seuraan, mitä muut tekevät. Sen verran kovaa kuitenkin, että emme anna muille liikaa tasoitusta heti alussa. Sellaista sopivaa vauhtia”.
 
”Kun pätkiä ajetaan toiseen kertaan, niin lähtöpaikallamme teissä on varmuudella jo syvät urat. Täällä on toisin paikoin hyvä polannejääpinta, mutta pienemmillä metsäautoteillä pinta on sellaista pakkautunutta ja helposti urautuvaa lunta. Suomessa ei ole koskaan tarvinnut syvissä urissa ajaa, joten saas nähdä, miten ajo sellaisilla osuuksilla sujuu. Jos keli tästä kääntyy plussalle niin se ajaminen menee pienen tien osuuksilla toisella kierroksella vain vaikeammaksi: jos et pysy urassa niin auto lähtee varmasti lapasesta. Sen näkee sitten”.
 
”Tavoite on ajaa hyvä tulos ja maaliin. Viime vuonna meillä oli Viron MM-rallissa samassa luokassa hyvä vauhti, joten totta kai voittoa tavoitellaan. Perjantaina nähdään, että missä mennään ja miten ralli lähtee etenemään. Ihan millä hinnalla tahansa pohja-aikoja emme lähde yrittämään”, Korhonen muistuttaa.
 
Rautio Motorsport Ruotsin MM-rallissa:
 
#49 Roope Korhonen – Anssi Viinikka Ford Fiesta Rally3
#23 Teemu Suninen - Mikko Markkula Hyundai i20 N Rally2
#26 Egon Kaur – Jakko Viilo Škoda Fabia Rally2 Evo
 
Ruotsin MM-ralli lyhyesti:
 
Ruotsin MM-rallissa ajetaan kaikkiaan 18 erikoiskoetta ja 301,18 EK-km. Ralli käynnistyy torstai-iltana klo 20:05 Suomen aikaa Uumajassa ajettavalla 5,16 km mittaisella yleisöerikoiskokeella. Kilpailu jatkuu perjantaina seitsemällä EK:lla, joiden yhteispituus on 106,76 km. 
 
Lauantaina ohjelmassa on toiset seitsemän erikoiskoetta (126,22 km) ja ralli päättyy sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on vielä kolme erikoiskoetta (63,04 km). Rallin päättävä Power Stage -erikoiskoe (10,08 km) käynnistyy klo 13:18 Suomen aikaa.
 
Rallin MM-sarjan tulospalvelu: wrc.com

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa