Facebook Twitter Email Pinterest

Korhonen nousi Ruotsissa WRC3-luokan voittoon ja pistekärkeen

12.02.2023 / Marko Mäkinen

Rautio Motorsportin Roope Korhonen ja Anssi Viinikka ajoivat WRC3-luokan voittoon Ruotsin MM-rallissa. Kaksikko hallitsi rallin tilanteita ja voitti Uumajassa haastajansa 39.6 sekunnilla.
 
Rautio Motorsportin Roope Korhonen ja Anssi Viinikka ylsivät uransa toisessa MM-rallissa WRC3-luokan voittoon. MM-kautensa Ruotsin Uumajassa avannut suomalaiskaksikko hallitsi WRC3-luokan tapahtumia perjantain päivälenkiltä rallin maaliin.
 
Korhonen ja Viinikka siirtyivät WRC3-luokan johtoon rallin neljännen EK:n jälkeen ja pitivät johtopaikkansa maaliin asti. Jyväskyläläiskuljettaja kellotti Ruotsissa kaikkiaan kahdeksan WRC3-luokan pohja-aikaa. Uran ensimmäinen MM-tason ykköstila syntyi 39.6 sekunnin erolla ennen Irlannin William Creightonia.
 
Ruotsin MM-ralli on WRC3-luokan osalta kauden ensimmäinen mestaruusosakilpailu, joten voittonsa myötä Korhonen ja Viinikka ajavat myös luokan yhteispisteiden kärkipaikalla. Kaksikon ajamaan ykköstilaan vaadittiin Ruotsin nopeilla ja lumisilla metsäteillä 109.9 km/h keskituntinopeus.
 
Roope Korhosen ja Anssi Viinikan seuraava WRC3-luokan MM-osakilpailu on toukokuun puolivälissä ajettava Portugalin MM-ralli.
 
#49 Roope Korhonen – Anssi Viinikka Ford Fiesta Rally3:
 
”Ralli meni aika lailla niin kuin suunnittelimme sen menevän. Pelin luonne muuttui siinä vaiheessa, kun (William) Creightonille tuli ongelmia, ajoimme hänet EK:lla kiinni ja ero kasvoi yli minuuttiin. Tänään aloitimme turhankin varovaisesti ja toisella ajokerralla sama pätkä oli jo melkoisilla urilla ja urissa oli lisäksi kiviä, joita yritin väistellä. Kerran jo luulin, että rengas olisi osumasta mennyt, mutta ei. Hyvin kestivät onneksi. Power Stagelle säästimme hyväkuntoiset renkaat alle niin pystyimme päättämään rallimme pohja-aikaan. Se oli hyvä kruunu viikonlopulle”.
 
”Ainoa virhe tapahtui perjantaina, kun pyörähdimme. Olimme väliajoissa jo kymmenen sekuntia muita edellä, joten se ei näkynyt EK-ajoissa niin suurelta tappiolta, miltä se siellä pätkällä tuntui. Päivähuoltoon mennessä hävitty aika oli jo kuitattu takaisin”.
 
”Ennen toiseksi viimeistä pätkää vaihdelaatikko alkoi pitämään aika pahaa ääntä ja se vähän huolestutti. Meiltä hävisi pakki kokonaan, mutta onneksi muut vaihteet pelasivat normaalisti maaliin asti. Se toi tähän rallin loppuun vähän jännitystä”, Korhonen hymyili maalissa.
 
Rautio Motorsportin tukemista kuljettajista WRC2-luokassa Ruotsissa kilpailleet 
Hyundain Teemu Suninen ja Mikko Markkula sekä Škodan Egon Kaur ja Jakko Viilo ajoivat rallin maaliin. Lauantaina turboletkun irtoamisen takia lähes kaksi minuuttia aikaa menettänyt Suninen nousi lopulta WRC2-luokassa kuudenneksi. Luokassa kahdeksantena ajanut Kaur menetti rallin viimeisellä EK:lla yli kaksi minuuttia ylimääräistä aikaa, pudoten luokan yhdeksänneltä sijalta sijalle 11.
 
Ralli MM-sarjan tulospalvelu ja viralliset pisteet: wrc.com
 
Lopputulokset: Ruotsin MM-ralli, WRC3-luokka:
1. Roope Korhonen – Anssi Viinikka Ford Fiesta Rally3: 2:44:25.9
2. William Creighton (IRL) – Liam Regan (IRL) Ford Fiesta Rally3 + 39.6
3. Laurent Pellier (F) – Marine Pelamourgues (F) Ford Fiesta Rally3 + 40.2
 
WRC-luokan pisteet Ruotsin MM-rallin jälkeen:
1. Roope Korhonen (FIN 25
2. William Creighton (IRL) 18
3. Laurent Pellier (F) 15

Kuva: Timo Anis

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa