Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joonalla onnistunut WRC2-debyytti Ruotsissa – “Ollaan tyytyväisiä suoritukseen ja sijoitukseen”

12.02.2023 / Anu Haapalainen

Lauri Joona ajoi Ruotsin MM-rallin WRC2-luokassa kahdeksanneksi.

Rallin MM-sarjan toinen osakilpailu ajettiin Ruotsissa viikonloppuna. Sastamalalaiselle Lauri Joonalle kilpailu oli ensimmäinen MM-sarjan toiseksi ylimmässä WRC2-luokassa. Luokan osallistujalista oli varsin kovatasoinen, joten Joona ja kartturi Tuukka Shemeikka lähtivät kisaan maltillisin tavoittein.

- Realistinen tavoite on asetettu luokan puoliväliin. Jopa kympin nippuun on jo aika kova päästä, jos kaikilla kilpakumppaneilla menee kisa nappiin, kertoi Joona ennen rallin alkua.

Kilpailun aikana kokeneemmat kilpakumppanit kärsivät penkkakosketuksista ja tekniikkahaasteista, mutta Joona ajoi koko 18 erikoiskoetta sisältäneen nelipäiväisen MM-rallin maltillisesti ja lähes virheettömästi. Tämä kannatti, ja kaksikko oli parhaimmillaan jo luokassa viidentenä. Lopputuloksissa muiden kokemus oli kuitenkin valttia, ja ensikertalainen löytyy tuloksista sijalta kahdeksan. Tulokaskuljettajien WRC2 Challenger -sarjassa Joona on Ruotsin jälkeen neljäntenä.

- Ihan hyvä kilpailu, tavoitteiden mukaan ajettiin. Kympin nippuun päästiin, vähän paremminkin, totesi iloinen Joona kilpailun maalissa.

Toista kertaa Uumajan ympäristössä ajettu MM-ralli ajettiin lähes täydellisissä talviolosuhteissa ja rallifaneja oli runsaasti reitin varrella.

- Tiet olivat tosi nopeita ja jotkut menivät aika pahasti urille, mikä on aina haastavaa renkaille. Välillä oma ajo oli vähän turhankin varovaista. Kello ei aina tykännyt, mutta miehistö sitäkin enemmän. Paljon saatiin kuitenkin oppia, siitä on ihan varmasti hyötyä jatkossa, analysoi Joona.

- Oli kyllä hieno kilpailu. Ollaan tyytyväisiä sekä omaan suoritukseen että sijoitukseen. Iso kiitos tiimille ja kaikille yhteistyökumppaneille!

Ruotsissa Lauri Joona ja Tuukka Shemeikka kilpailivat samalla Škoda Fabia Rally2 Evolla millä rallin SM-sarjassakin. Seuraava MM-startti ei ole vielä tiedossa, seuraava kisa kotimaassa on Ralli SM -sarjan talvikauden päättävä Jyväskylän Talviralli maaliskuun alussa.

Lopputulokset: Ruotsin MM-ralli, WRC2

1. Oliver Solberg (SWE)
2. Ole Christian Veiby (NOR) +42.3
3. Sami Pajari (FIN) +1:15.1
4. Georg Linnamäe (EST) +2:21.1
5. Marco Bulacia (BOL) +2:41.5
6. Teemu Suninen (FIN) +2:48.20
7. Emil Lindholm (FIN) +3:10,5
8. Lauri Joona - Tuukka Shemeikka (FIN) +3:10,6

Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa