Facebook Twitter Email Pinterest

Grönholm ensimmäistä kertaa Keski-Suomen klassikkoteille

28.02.2023 / Marko Mäkinen

GRX-Sontek Teamin Niclas Grönholm ja Antti Linnaketo starttaavat hyvin valmistautuneina talvikauden viimeiseen SM-osakilpailuun Jyväskylän Talviralliin. ”Automme on taas askeleen pari parempi ja sain treenata testeissä mukavasti kilometrejä. Oppimisprosessi jatkuu”, Grönholm toteaa.
 
Ralli SM-sarjan talvikausi päättyy tulevana viikonloppuna Jyväskylään. Sarjan kolmas osakilpailu SM Jyväskylän Talviralli kilpaillaan Suomen MM-rallista tutuissa maisemissa. Tällä kertaa klassiset rallitiet ovat vain talviasussa.

GRX-Sontek Teamin Niclas Grönholm ja Antti Linnaketo ovat valmiina tulevaan. SM1-luokan Citroën C3 R5 on Kuopion SM-rallin jälkeen huollettu ja ralliin valmistavat testit ovat onnistuneesti suoritettu. Kaksikon valmistautumiseen kuului myös viime lauantaina 0-autokeikka Kuhmoisissa.

- Kaiken näköistä pientä edistymistä testeissä saavutimme. Voin olla varoivaisen optimistinen. Auton kanssa menimme askelia eteenpäin, mutta Jyväskylä näyttää, olemmeko muilta osin päässeet eteenpäin. Hankala sanoa, mutta töitä ja kaikenlaisia pikku juttuja, kuten nuottitreeniä, edistysaskelien eteen on kuitenkin tehty.

- Ajoin viime lauantaina 0-autokeikan Kuhmoisissa. Kaikki kilometrit ovat tärkeitä. Se oli ok reissu, vaikka tiet olivat irtolumen peitossa ja siksi ekana autona ajettaessa ne olivat liukkaita. Mutta teiden luonne vastasi aika hyvin Jyväskylän alueen tiestöä, Grönholm muistutti. 

Grönholm kertoo, että valmistautuminen Jyväskylän Talvirallin on ollut parempaa kuin edelliseen kilpailuun Kuopioon. Jyväskylän alueen teistä Grönholmilla ei ole aiempaa kokemusta.

- Olen ollut paikalla katsomassa Suomen MM-rallia, mutta en ole ajanut Jyväskylässä kertaakaan missään sarjassa kilpaa. Edessä on monessa mielessä siistein, mutta samalla talvikauden hankalin osakilpailu. Vaativat tiet edessä. 

- Pitää olla realistinen, sillä ei parissa viikossa mitään taikoja tehdä. Tarvitsen lisää kokemusta etenkin nuotittamisesta, ja siksi itselläni ei ole ennakko-odotuksia tulevasta. Se on positiivista, että automme on taas askeleen pari parempi ja sain treenata testeissä mukavasti kilometrejä. Oppimisprosessi jatkuu. Ajetaan niin hyvä tulos kuin pystymme, Grönholm lupaa.

SM Jyväskylän Talviralli käynnistyy tulevana perjantaina klo 19:01 Killerin raviradalla ajettavalla 2,0 km mittaisella yleisöerikoiskokeella. 

Ralli jatkuu lauantaina klo 10:01 kuudella erikoiskokeella, joiden kokonaispituus on 85,58 km. Reitti kiertää Suomen MM-rallista tutuilla alueilla, sillä päivän aikana rallia ajetaan muun muassa Palsankylässä, Parkkolassa, Kuohussa sekä Vellipohjassa. Tiedossa on siis runsaasti Keski-Suomen klassikkoralliteitä talviasussa.

Rallin keskitetty huoltoparkki sijaitsee Killerin raviradalla. Lauantain aikana kilpailijat käyvät 30 minuutin huollossa kahdesti. Ensimmäisen kerran alkaen klo 12:42 ja toisen kerran alkaen klo 15:27. Kilpailun maaliin Killerille ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana alkaen klo 18:39.

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa