Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo: 0,011 sekuntia per km kovempaa Jyväskylässä

28.02.2023 / Marko Mäkinen

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo starttaa Škoda Fabia Rally2 Evolla talvikauden viimeiseen SM-osakilpailuun Jyväskylän Talviralliin luottavaisena. Valmistelut ovat yhtä testiluonteista kokeilua varten loppusuoralla, ja Salo on valmis kääntämään kahden aiemman SM-osakilpailun harmittavan pienet tappiosekunnit voitoksi.

Erot kärkitaistelussa ovat olleet äärimmäisen vähäisiä. Kauden kahdessa ensimmäisessä SM-rallissa ajettiin kaikkiaan 324,74 erikoiskoekilometriä, joilla Salo ja hänen kakkosohjaajansa Kristian Temonen taipuivat kahdesti kakkoseksi yhteensä ainoastaan 3,6 sekunnin erolla. Jotta Salo voisi kääntää tappiosekunnit voitoksi, hänen pitää Jyväskylässä parantaa vauhtiaan 0,011 sekuntia yhtä erikoiskoekilometriä kohden.

- Kävimme viikonloppuna Orimattilan suunnalla ajamassa testiä ja kaikki on kunnossa tulevaan. Hyvältä tuntuu. Auto on Kuopion jäljiltä huollettu ja kaikki autossa on käyty läpi. Mä uskon, että olemme tulevana viikonloppuna Jyväskylässä hyvässä iskussa.

- Tässä vielä mietitään, että mistä ne puuttuvat sekunnin sadasosat otetaan pois. Enää ei auta enää olla turpaan ottavana osapuolena. Jyväskylässä pitää olla heti hereillä ja voittaa. Olen terävöittänyt omaa nuotitustani ja yrittänyt tehdä nuoteistani tarkempia. Toivotaan, että näistä elementeistä löytyisi se voiton siemen. Kyllä tästä noustaan, Salo lupaa.

Salo ja Temonen starttaavat talvikauden finaaliralliin lähtönumerolla 2. Edessä on Suomen MM-rallista tunnetuksi tulleita tieosuuksia.

- Viikonloppua odotellaan jo innolla. Sääennusteiden mukaan ajo-olosuhteet ovat hienot. Talvella teiden profiilit muuttuvat aika paljon aurauksien mukaan, ja mutkat ovat selvästi jyrkempiä kuin kesällä. Hienoja teitä joka tapauksessa tiedossa. Tarkkuutta peliin, hyvät nuotit ja hyvällä sykkeellä reitille niin siitä se lähtee, Salo summaa.

SM Jyväskylän Talviralli käynnistyy tulevana perjantaina klo 19:01 Killerin raviradalla ajettavalla 2,0 km mittaisella yleisöerikoiskokeella.

Ralli jatkuu lauantaina klo 10:01 kuudella erikoiskokeella, joiden kokonaispituus on 85,58 km. Reitti kiertää Suomen MM-rallista tutuilla alueilla, sillä päivän aikana rallia ajetaan muun muassa Palsankylässä, Parkkolassa, Kuohussa sekä Vellipohjassa. Tiedossa on siis runsaasti Keski-Suomen klassikkoralliteitä talviasussa.

Rallin keskitetty huoltoparkki sijaitsee Killerin raviradalla. Lauantain aikana kilpailijat käyvät 30 minuutin huollossa kahdesti. Ensimmäisen kerran alkaen klo 12:42 ja toisen kerran alkaen klo 15:27. Kilpailun maaliin Killerille ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana alkaen klo 18:39. 

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa