Facebook Twitter Email Pinterest

Iivarin tavoite kotikisassa on päästä maaliin

28.02.2023 / Jani Seppälä / Jooa Iivarin tiedotus

Jooa Iivari (KorUA) - Teemu Sillanpää (EPUA) starttaavat perjantaina kauden kolmanteen Ralli SM-osakilpailuun Jyväskylän Talviralliin tavoitteenaan maaliinpääsy. Iivarille kyseessä on likimain kotikisa, mutta alkukausi on kulkenut hieman epäonnisissa merkeissä, joten maaliinpääsykin olisi jo kuljettajalle mieluisa palkinto.

SM3-luokan osallistujalista on Ralli SM:n luokista tällä hetkellä osanottajalistaltaan runsaslukuisin, peräti 21 autokunnallaan, sekä myös kansainvälisin. Peräti yhdeksässä autokunnassa on ulkomaalaisedustusta ja heillä kansallisuuksia seitsemän.

Iivarin tämän kauden kilpailut Ralli SM:ssä ovat päättyneet teknisiin vikoihin. Avauskilpailussa Rovaniemellä vetoakselin sisänivel rikkoutui röykyssä, Kuopiossa puolestaan kytkin alkoi oireilla jo ennen ensimmäistä erikoiskoetta, eikä lopulta erikoiskokeelle startattu ollenkaan.
 
- Kun katsoo tämän kauden ajettuja ralleja, voi todeta että tärkein tavoite on päästä maaliin ja ajaa oma puhdas ajo, mietiskelee Jooa.
 
Jyväskylän Talvirallissa on mukana monia MM-ralleista tuttuja erikoiskokeita takavuosilta ja kilpailun avauskin ajetaan komeasti Killerin raviradalla perjantai-iltana. Yleisö-ek:lla myös harvemmin ralleissa käyvä yleisö pääsee helposti rallin tunnelmaan ja show-puoleen käsiksi, näyttäviä mutkia on Killerillä luvassa.
 
- Eipä tuolla etuvetoisella hirveätä showta saa aikaan, mutta katsotaan, tuumailee korpilahtelainen Killeristä.
 
Ennen kotikisaa on luvassa vielä testiä, jotta kaikki olisi kunnossa. Suojasään jatkeeksi Keski-Suomeen on luvassa rallin ajaksi mukavaa pikkupakkasta, joten olosuhteet niin kuljettajille kuin katsojillekin ovat erinomaiset.
 
- Ollaan touhuttu Fiestan parissa ja vielä testataan ennen kotikilpailua jotta kaikki olisi hyvässä vireessä, niin autolla kuin kuljettajapuolellakin, päättää Jooa.
 
Kilpailussa ajetaan kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta, joille mittaa kertyy 86 kilometriä. Lähtö tapahtuu Killerin raviradalta perjantaina klo 19 ja samaan paikkaan saavutaan maaliin lauantaina klo 18:30 jälkeen.
 
Kilpailusta tuotetaan tutusti kattava suora YouTube-lähetys MoottoriurheiluTV:n kanavalla. Kilpailun seuraamisessa hyödylliset seurantalinkit, väliajat ja tulokset löytyvät kootusti RalliSM:n verkkosivuilta. Iivari - Sillanpää kaksikko starttaa kisaan Ford Fiesta Rally4 ajokillaan numero 51 kyljissä.
 
Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa