Facebook Twitter Email Pinterest

Roope Korhonen: ”Jyväskylässä jokainen pätkä on ratkaisupätkä”

28.02.2023 / Marko Mäkinen

Rautio Motorsportin Roope Korhonen, 24, ja Anssi Viinikka ajoivat kauden SM-avauspisteensä sarjan edellisestä osakilpailusta Kuopiosta. SM Jyväskylän Talviralliin kaksikko lähtee ajamaan talven parasta suoritusta.
 
Ralli SM-sarjan edelliseen osakilpailuun Kuopioon kaksikko lähti tavoittelemaan ehjää ja nousujohteista rallia, jonka he toteuttivatkin. Korhonen totesi rallin jälkeen, että paljon jäi vielä parannettavaa ja kehitettävää. Kuopion SM-ralli toi itseluottamusta, tärkeitä kilometrejä sekä kymmenen SM-pistettä, jotka nostivat kaksikon SM1-luokan yhteispisteissä kahdeksanneksi.
 
Kuopion SM-rallin tulos näkyikin heti seuraavassa kilpailussa Ruotsin MM-rallissa Uumajassa, jossa kaksikko kävi voittamassa WRC3-luokan. Uransa toisessa MM-rallissa Korhonen ja Viinikka hallitsivat WRC3-luokan tapahtumia perjantain päivälenkiltä rallin maaliin.
 
Korhonen ja Viinikka siirtyivät WRC3-luokan johtoon rallin neljännen EK:n jälkeen ja pitivät johtopaikkansa maaliin asti. Jyväskyläläiskuljettaja kellotti Ruotsissa kaikkiaan kahdeksan WRC3-luokan pohja-aikaa. Uran ensimmäinen MM-tason ykköstila syntyi 39.6 sekunnin erolla ennen Irlannin William Creightonia.
 
Tulevana viikonloppuna Roope Korhonen pääsee ajamaan ensimmäisen kotirallinsa Jyväskylässä. Tilanne on rallikuljettajille sikäli harvinainen, että saman kauden aikana he pääsevät ajamaan kaksi kotikaupunkinsa arvorallia.
 
Tulevana perjantaina SM Jyväskylän Talviralli käynnistyy Killerin raviradalta klo 19:01 Jyväskylässä. Korhosen ja Viinikan Rautio Motorsportin Volkswagen Polo GTI R5:n etuovissa on lähtönumero 6.
 
#6 Roope Korhonen – Anssi Viinikka Volkswagen Polo GTI R5:
 
”Kyllä Rally2-luokan Polo tuntui testeissä Rally3-luokan auton jälkeen hyvältä. Se reagoi kaikkeen pykälää paremmin, vaikka testien alussa oli vähän hakemista ennen kun oikea rytmi löytyi. Saimme hyvin kilometrejä alle, joten olemme Ruotsin MM-rallin jälkeen palautuneet hyvin takaisin Rally2-moodiin ja siihen, miten kyseisen luokan autoa ajetaan”.
 
”Edessä olisi kauden kahdesta kotikilpailusta se ensimmäinen, joka on myös minulle ensimmäinen ralli Jyväskylässä. En ole koskaan aiemmin rallia Jyväskylässä ajanut. On mielenkiintoista päästä ajamaan alueen tiestöä, jossa olen pikku pojasta lähtien ralleja penkan päällä seurannut. Ja nyt pääsen ensimmäisen kerran ajamaan kyseisillä teillä itse kilpaa. Hienoja ja perinteisiä Suomen MM-ralliteitä edessä”.
 
”Sarjan edellisessä SM-rallissa Kuopiossa saimme rallin lopussa paremmin juonen päästä kiinni ja pyrimme Jyväskylässä jatkamaan siitä. Meillä on hyvät testit alla, joten hyvillä fiiliksillä kotiralliimme lähdetään. Tavoittelemme talvikauden parasta tulosta ja koetamme pitää tuloskäyrämme nousujohteisena. Kotikilpailu ei tuo paineita, vaikka perhe, kaikki sukulaiset, ystävät ja tutut ovat penkalla katsomassa. Se on vain positiivinen asia. Rallissa on kova taso ja kysymyksessä on lyhyt ralli, jossa menetettyä aikaa on vaikea kuroa umpeen. Jyväskylässä ei voi yhtäkään pätkää vain passailla ja katsella. Pitää olla hyvä rytmi päällä ja täysillä eteenpäin heti alusta alkaen. Jokainen pätkä on ratkaisupätkä”, Korhonen muistuttaa.
 
Rautio Motorsport SM Jyväskylän Talvirallissa 
 
Rautio Motorsport kilpailee ralli SM-sarjassa tiimien SM-pisteistä kahdella joukkueella. Tiimi tukee ralli SM-sarjassa kilpailukohtaisilla sopimuksilla myös Henri Hokkalaa, Juha Saloa ja Benjamin Korholaa. IsoValkeinen SM-ralli Kuopion jälkeen Rautio Motorsport 2 on tiimien pistetaulukossa toisena tasapistein kärkijoukkueen kanssa. Rautio Motorsport ajaa kuudentena. Rautio Motorsportin joukkueet SM Jyväskylän Talvirallissa ovat:
 
Rautio Motorsport:
#6 Roope Korhonen – Anssi Viinikka Volkswagen Polo GTI R5 (SM1)
#12 Henri Hokkala – Kimmo Pahkala Ford Fiesta Rally3 (SM2)
 
Rautio Motorsport 2:
#2 Juha Salo – Kristian Temonen Škoda Fabia Rally2 Evo (SM1)
#11 Benjamin Korhola – Pekka Kelander Ford Fiesta Rally3 (SM2)
 
SM Jyväskylän Talviralli lyhyesti:
 
SM Jyväskylän Talviralli käynnistyy 3. maaliskuuta perjantai-iltana klo 19:01 Killerin raviradalla ajettavalla 2,0 km mittaisella yleisöerikoiskokeella. 
 
Ralli jatkuu lauantaina klo 10:01 alkaen kuudella erikoiskokeella, joiden kokonaispituus on 85,58 km. Reitti kiertää Suomen MM-rallista tutuilla alueilla, sillä päivän aikana rallia ajetaan muun muassa Palsankylässä, Parkkolassa, Kuohussa sekä Vellipohjassa. Tiedossa on siis runsaasti Keski-Suomen klassikkoralliteitä talviasussa.
 
Rallin keskitetty huoltoparkki sijaitsee Killerin raviradalla. Lauantain aikana kilpailijat käyvät 30 minuutin huollossa kahdesti. Ensimmäisen kerran alkaen klo 12:42 ja toisen kerran alkaen klo 15:27. Kilpailun maaliin Killerille ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana alkaen klo 18:39.
 
Ralli SM-sarjan tulospalvelu: rallism.fi

Kuva: Jari Niskanen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa