Facebook Twitter Email Pinterest

Dahlqvist sisuuntuneena Jyväskylään

01.03.2023 / Jani Seppälä / Raoul Dahlqvist tiedotus

Raoul Dahlqvist (E-TMK/UA) - Matias Peippo (RUFAK) starttaavat perjantaina Ralli SM-sarjan kolmanteen osakilpailuun Jyväskylän Talviralliin kiusaamaan kotikisaansa ajavia päävastustajiaan. Sarjataulukon neljännellä sijalla SM4-luokassa olevan parivaljakon edellä on ainoastaan Jyväskylän ympäristön omia kuljettajia, joilla varmasti menestyshaluja riittää. 

Dahlqvistin autokunnan pistepotti "vajautui" Kuopion kohdalta, kun suoritus hylättiin. Autokunta ei havainnut autossa vilkkuvaa valoa jolla ilmoitetaan erikoiskokeen keskeytyksestä punaisilla lipuilla. Terävämmällä huomioinnilla olisi tällä hetkellä mahdollisesti hallussa jopa sarjan toinen sija.
 
- Voittoa lähdetään hakemaan, mutta helppoa se ei tule olemaan kun kisa on melkein koko kärkipään kotikisa ja muutenkin tulee tosi kova taistelu mutta sille ei voi mitään. Pitää vaan ajaa niin kovaa kun pääsee. Kuopion jälkeen ei ole oikein varaa sarjan kannalta ajaa mistään muusta kuin voitosta, toteaa Raoul sisuuntuneena.
 
Muutaman viikon tauko kisojen välissä on pyritty hyödyntämään nuotituksen ja ajovireen ylläpidolla.
 
- Kuopion jälkeen käytiin ajamassa yksi ralli josta tuli ihan ok tulos, vaikka siellä ei ihan paras fiilis ollutkaan. Nuottitreeniä on tietysti myös ennätetty käydä tekemässä.
 
Jyväskylän erikoiskokeiden nimet kuten Killeri, Kelloperä, Palsankylä, Kuohu, Parkkola ja Moksi tuovat niminä mieleen takavuosien erikoiskokeita MM-ralleista. Erikoiskokeita voidaan tietenkin hyödyntää monessa eri muodossa, mutta ei näillä tiestöillä liian usein talvella kilpailla ja onhan edellisestä SM-rallistakin ennättänyt Jyväskylässä kulua 28 vuotta. 
 
-Ei ne nimet sinällään ehkä mitään erityistä fiilistä tuo, mutta onhan se silti siistiä päästä ajamaan vanhoja MM-rallin pätkiä ja muutenkin hienoja teitä. Yleisöpätkät kuten Killeri ei oikein ole minun makuuni, mutta silti yleensä niissä on tullut ihan hyviä aikoja ja onhan se kivaa kun on paljon väkeä katsomassa, miettii Dahlqvist erikoiskokeiden kirjoa.
 
Jyväskylässä ajetaan kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta, joille mittaa kertyy 86 kilometriä. Lähtö tapahtuu Killerin raviradalta perjantaina klo 19 ja samaan paikkaan saavutaan maaliin lauantaina klo 18:30 jälkeen.
 
Kilpailusta tuotetaan tutusti kattava suora YouTube-lähetys MoottoriurheiluTV:n kanavalla. Kilpailun seuraamisessa hyödylliset seurantalinkit, väliajat ja tulokset löytyvät kootusti RalliSM:n verkkosivuilta. 
 
Dahlqvist - Peippo kaksikko starttaa kisaan Ford Fiestallaan numero 71 kyljissä.
 
Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 45 pistettä LMM (Rally2)
2. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 34 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 26 pistettä KoMoKe (R5)
5. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 25 pistettä AlavUA (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa