Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Herranen intoa täynnä Jyväskylän SM-ralliin: "Toivottavasti saadaan paljon yleisöä penkalle"

01.03.2023 / Taneli Niinimäki / Toni Herranen Sports -tiedotus

Toni Herrasen ja kartanlukija Sebastian Virtasen rallikausi jatkuu tulevana viikonloppuna kotimaisemissa Jyväskylässä. Edessä on SM-kauden kolmas ja samalla talvikauden viimeinen osakilpailu. Rovaniemen avauskisasta kaksikko nappasi tekniikkamurheiden jälkeen SM2-luokan neljännen sijan ja Kuopion osakilpailu jäi Ruotsin MM-rallin vuoksi väliin.

19-vuotias Herranen starttaa Jyväskylässä nälkäisenä hakemaan hyvää tulosta haastavan alkukauden jälkeen. Tuntuma hiottiin kuntoon viime viikonloppuna ennakkotesteissä.

- Olisihan se tärkeä saada hyvä ja ehjä ralli tähän talvikauden loppuun. On syönyt miestä nuo pari pettymystä kauden alkuun, varsinkin kun vauhti on ollut kohdillaan. Hyvä tulos toisi motivaatiota ja intoa lähteä kesäkauteen.

- Testeissä saatiin hyvä fiilis miehiin ja autoon. Tehtiin vielä nuottitreeniä tässä viikolla, joten nyt on hyvä lähteä kisaan, Herranen toteaa luottavaisena.

Oulun seudulta Jyväskylään muuttanut Herranen on mielissään Jyväskylän osakilpailun paluusta SM-kalenteriin ja toivoo runsaasti katsojia reitin varrelle. Suomen MM-rallistakin tutuissa maisemissa taisteltiin SM-pisteistä edellisen kerran 28 vuotta sitten.

- Tätä kisaa on kyllä odotettu. Kotimaisemissa nyt kun pääsee ajamaan SM-rallia ja vielä talvella, niin mikäs sen parempaa. Hienot tiet on luvassa, kuten näillä seuduilla aina. Kelitkin näyttäisi olevan hienot viikonloppuna, joten toivottavasti saadaan paljon yleisöä penkalle. Varmasti on tulossa hienot taistelut luokassa kuin luokassa, Herranen uskoo.

Ralli käynnistyy perjantai-iltana Killerin raviradalla ajettavalla yleisöerikoiskokeella. Yötauon jälkeen lauantaina vuorossa on vielä kuusi erikoiskoetta. Suoraa lähetystä pääset seuraamaan Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalla.

Livelähetys (perjantai): https://www.youtube.com/watch?v=nSpG70nvlSA

Livelähetys (lauantai): https://www.youtube.com/watch?v=8ecy0Qu9Jgo

Livetulokset: https://www.rallism.fi/content/fi/3/20238/Livetulokset.html

Kuva: Taneli Niinimäki

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa