Facebook Twitter Email Pinterest

Kytömäki sarjakärkenä Jyväskylään

02.03.2023 / Ralli SM / Viestintä

Rallin Juniorien Suomenmestaruussarjan yhteydessä ajettavan Nuorten SM:n kärjessä Jyväskylän Talviralliin starttaa 16-vuotias Esko Kytömäki (MhMK) kartanlukijansa Niilo Ahosen (Päij-HUA) kanssa.

Sarjakauden avanneessa Kuopion osakilpailussa Ford Fiestaan luottava kaksikko nappasi voiton liki minuutin erolla, lähimpien uhkaajien suistuttua kilpailun aikana penkkojen syleilyyn.
 
Voittajan fiilikset kilpailun jälkeen olivat luonnollisesti korkealla.
 
- Tottakai voitto tuntuu aivan mahtavalta! Vihdoin ollaan päästy vauhdin ja auton suhteen sille tasolle, että voidaan taistella ihan kärkisijoituksista.
 
- Kyllähän meillä ideana oli pientä painetta pitää loppuun saakka, vaikka näyttikin että ei ihan Viljami Salmisen kyytiin illan pätkillä keretty. Harmillisesti hänellä päättyi kilpailu ulosajoon. Mukavampi olisi tietenkin tulokset ratkaista ajamalla, mutta toki maaliinkin pitää aina päästä. Kyllähän siellä meilläkin likitilanteita mahtui mukaan ja ensimmäisellä pätkällä käytiinkin pikkuisen hangessa. Edellisvuodelta ei montaa samaa pätkää ollut, mutta oli siitä helpotusta että tunsi tienluonteen hyvin, kertoi Kytömäki Kuopion jälkeen.

Muutaman viikon tauko sarjassa tarkoittaa tiimeille ja kuskeille yleensä auton ylläpitoa huollon merkeissä ja mahdollisesti kilpailutuntuman ylläpitoakin. Kytömäen osalta Jyväskylän Talvirallin odotus on ollut tällä kertaa hieman erilainen.
 
- Tässä on Kuopion jälkeen koitettu kuluttaa aikaa mm. rallisimulaattorin merkeissä malttamattomana Jyväskylää odotellessa.
Parisen viikkoa sujahti kipeänä, joten vähän heikolla valmistautumisella joudumme lähtemään Jyväskylään. Nyt ollaan kuitenkin jo melko terveellä mallilla, joten eiköhän se siitä. Saatiin tässä kilpailuviikolla vielä jonkinlaiset testit ajettua. Odotan kilpailua kovasti, on mukava lähteä kisaamaan samoja tiestöjä, joissa olen ollut katsomassa maailman kärkinimiä pikkupojasta asti. Toki haastavat Keski-Suomalaiset tiet ovat muutenkin aina maistuneet.

Podium-sijoitusta lähdemme tavoittelemaan ja toivotaan että pääsisimme jatkamaan sarjakärjessä kohti kesäkautta, kertoo Esko innoissaan.
 
Nuorten SM ajaa Jyväskylässä lauantaina kaikkiaan kuusi erikoiskoetta, mitaltaan yhteensä noin 84 kilometriä. RSJM-sarjan lähtö tapahtuu aamulla Killeriltä Ralli SM:n perään, maaliin samaan paikkaan saavutaan illalla Ralli SM:n jälkeen. Arvioitu lähtöaika nuorille on klo 11:40 tietämissä ja maaliin saavuttaneen noin klo 20 aikoihin.
 
Kilpailun tärkeimmät linkit tulosseurantaan, väliaikoihin, gps-seurantaan ja kaiken kattavaan YouTube-lähetykseen löytyvät Ralli SM:n verkkosivuilta.
 
Kytömäki - Ahonen starttaa kilpailuun numerolla 97.
 
Kuva: Marko Kyöstilä / AKK

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa