Facebook Twitter Email Pinterest

Timonen nelospaikalla talvikauden jälkeen

05.03.2023 / Jani Seppälä / Timonen Racing tiedotus

Ralli SM:n kauden kolmannet pisteet jaettiin lauantaina illalla päättyneessä SM Jyväskylän Talvirallissa. SM2-luokassa pistetaistoissa mukana oli myös Henri Timonen (LahUA) - Jussi Kärpijoki (RaisUA) Ford Fiesta Rally3:llaan. 
 
Perjantaina Killerin raviradan yleisö-ek:lta startannut ralli jatkui lauantaina kuuden erikoiskokeen verran legendaaristen keskisuomalaisten ralliteiden äärellä. Mukana oli osuuksia MM-rallistakin tutuilta erikoiskokeilta, nyppyjä, hyppyjä, mutkia, sekä leveää että kapeampaakin vauhdikasta tiestöä oli tarjolla. Lumipenkkojen lisäksi erikoiskokeita reunusti paikoin runsaslukuinen yleisö, joka oli hyvin löytänyt 28 vuoden jälkeen SM-tasolle palanneen rallin äärelle.
 
Kauden päätavoitteena Timosen autokunnalla on ollut oppia nuotista ajamisen niksit ja kaventaa eroa luokan kärkinimiin ja kohti podium-sijoituksia. Edellisessä osakilpailussa Kuopiossa nähtiin positiivinen kehitys verrattuna kauden avaukseen Rovaniemellä.
Uransa neljänteen nuottiralliin ja samalla uransa neljänteen kilpailuun nelivetoisella ajokilla osallistunut 23-vuotias lahtelaiskuljettaja avasi perjantaina kilpailun mallikkaasti kärkinippuun 3,4 sekunnin päähän pohja-ajasta.
 
Lauantaihin startattiin vaativille metsäpikiksille SM2-luokan sijalta viisi, mutta eroa kärkeen alkoi kuitenkin pian kertyä reilummin. Suoritustaso jäi lopulta koko päivän hieman piippuun, eikä vauhtikehitys jatkanut nousuaan muutamaa viikkoa aiemmin ajettuun Kuopion osakilpailuun verrattuna. Sijoitus oli lopulta viides myös lauantaina kilpailun maaliin saavuttaessa.
 
- Oli siellä joitain hyviäkin hetkiä, mutta yksi hieman isompi tilanne pikkuisen sekoitti pasmoja, penkkaa kahlattiin hyvän matkaa. Paikoin vaihdellut pito ei sen jälkeen enää lisännyt itseluottamusta ja varmaan mukaan hiipi sitten hieman varovaisuutta. Kokonaisuutena en missään tapauksessa ole tyytyväinen omaan suoritukseen, pohdiskelee Timonen.
 
Sarjan jäädessä reilun parin kuukauden tauolle, on keväälle suunnitelmat selkeät jotta kesäkelillä oltaisiin jälleen lähempänä kärkimiehiä. Kriittisyyden keskeltä positiivisiakin asioita on löytynyt.
 
- Teknisillä pyörityksillä pystytään lähelle kärkiukkoja ajamaan. Nuotin kehittämistä tarvii edelleen jatkaa jotta meno olisi kilpailukykyistä muuallakin. Kesäralleja sinällään odotan jo innokkaasti kun oma tuntemus on että kesä sopii itselle paremmin. Meinaa välillä oman itsekriittisyyden keskellä unohtua ettei tässä ralliuraa ole kaikkiaankaan takana kuin noin 25 rallia ja nuotista vasta muutama joten opittavaa riittää vielä paljon, toteaa kuljettaja analyyttisesti.
 
Ralli SM-sarja jatkuu Pohjanmaa Rallilla toukokuun 19.-20. päivä Seinäjoen ympäristössä. Timosen autokunta siirtää ajatukset kesäkisoihin SM2-luokan sarjasijalta neljä.
 
Pistetilanne 3/7 osakilpailun jälkeen:
1.Benjamin Korhola 77 
2.Henri Hokkala 54 
3.Ville Ruokanen 49 
4.Henri Timonen 33 
5.Toni Herranen 31
 
Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa