Facebook Twitter Email Pinterest

Räikkönen kiihdyttää sarjajohtajana kesään

06.03.2023 / Jani Seppälä / Justus Räikkösen tiedotus

Ralli SM-sarjan kauden kolmansista pisteistä kamppailtiin menneenä viikonloppua SM Jyväskylän Talvirallissa. SM3-luokan pistejohdossa kilpailuun lähtivät Espoo Motorsport Clubin edustajat Justus Räikkönen - Mikael Korhonen Peugeot 208 Rally4:lla. Voiton ja kakkossijan jatkeeksi kirkkonummelainen Justus Räikkönen tavoitteli Jyväskylästä sijoitusta joka pitäisi kaksikon pistejohdossa kesäkaudelle siirryttäessä.

Kilpailu käynnistettiin perjantai-iltana Killerin raviradan yleisöerikoiskokeella ja yleisöäkin oli saapunut paikalle peräti 4000 silmäparin verran rallista nautiskelemaan. SM3-luokan ajokkeja starttasi kilpailuun peräti 20 autokuntaa sekunneista käytäisiin kovaa taistelua. Tästä todisteeksi 2,9 kilometrin mittaisen avauspätkän jälkeen Räikkönen oli kahdeksas, eroa pohja-aikaan vaivaiset 1,4 sekuntia.
 
Lauantain ohjelmassa oli kuusi erikoiskoetta joilla mittaa 84 kilometriä, monet tieosuudet sivusivat MM-ralleistakin tuttuja tieosuuksia, mutta oli mukaan löydetty ajamatontakin. Luokan kärjessä alkoi pian kaksi autoa karata muilta, sarjan vauhtimittarina toimiva Tuomas Välilä, sekä ensimmäistä kilpailuaan tässä luokassa ajanut Nico Valkonen.
 
Muiden kohdalla sijoitukset menivät hieman ristiin ja Räikkösen autokunnassa hieman tarkkailtiin sopivaa vauhdinjakoa, Kärkikaksikko meni menojaan ja kolmantena ollut Toyotan tehdastiimin juniori Yuki Yamamoto ei ajanut sarjapisteistä. Näin kamppailu kolmanneksi korkeimmista pisteistä käytiin Leevi Lassilan ja Justus Räikkösen välillä.
 
Viimeiselle erikoiskokeelle lähdettiin Räikkösen ollessa takaa-ajajana 2,7 sekunnin erolla Lassilaan, haastaville tiestöille saatiin tässä kohtaa vielä lisähaastetta sakean lumisateen muodossa ja pienikin virhe voisi kostautua isosti. 
 
Räikkösen autokunta ajoi viimeiselle erikoiskokeelle onnistuneesti kolmanneksi nopeimman noteerauksen, Lassilan autokunta puolestaan vietti reilun kaksi minuuttia lumihangessa erikoiskokeen puolivälissä ja näin Räikkönen nousi luokkansa neljänneksi ja kiinni kolmanneksi korkeimpiin pisteisiin.
 
-Kyllä viimeisen pätkän lumisade sai hymyn hyytymään. Pätkän lähdössä ajattelin, että mitenköhän kilpakumppanit aikoo työntää vikan pätkän, mutta itse tein päätöksen että ajan niin kovaa kun niissä olosuhteissa ja omilla ranteilla pääsen, koska eroa nelospaikkaan ei ollu enään paljoa. Loppu hyvin kaikki hyvin, muutaman kerran oli lähtö lähellä, mutta maaliin päästiin, huokaisee Räikkönen naurahtaen.
 
Sijoituksen kohenemisella oli sarjan pistetilanteen kannalta merkitystä. Pisteissä Räikkösen lähin uhkaaja Välilä hävisi kilpailun voiton Valkoselle vain 1,2 sekunnilla ja sai nyt kurottua pistetilannetta kiinni vain kolmella pisteellä. 
 
- Talvi meni paremmin kun osattiin toivoakaan. Saatiin kerättyä tärkeitä pisteitä kesää varten. Kolmannet sarjapisteet oli tärkeät saada tässä kisassa. Kisan reitti oli upea, oli isoa ja pientä tietä, mutta vauhtiakin piisasi tien leveydestä huolimatta. Myös muutamat hyppyrit ja kirraavat mutkakin oli reitille mahdutettu.
 
Nyt otetaan hetki lepoa ja sitten aletaan taas keskittymään ja treenaamaan kesää varten, päättää Räikkönen.
 
Ralli SM-sarja jatkuu reilun parin kuukauden kevättauon jälkeen Seinäjoella, kun SM Pohjanmaa Ralli ajetaan 19.-20. toukokuuta.
 
SM3-luokka pisteet 3/7 osakilpailua jälkeen:
1.Justus Räikkönen 67 
2.Tuomas Välilä 43 
3.Niko Patajoki 37 
4.Topi Kärki 30 
5.Nico Valkonen 25  
 
 
Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa