Facebook Twitter Email Pinterest

Niemisten kotikilpailu Jyväskylässä päättyi pettymykseen

07.03.2023 / Nieminen Racing -tiedotus

Edellisessä Kuopion SM-osakilpailussa nelivetodebyyttinsä tehneen Kristian Niemisen taival Jyväskylän kotikilpailussa päättyi pettymykseen.
 
Kun edellisen kerran viivalle lähdettiin pienellä valmistautumisella erinäisten murheiden ja aikataulun takia, oli nyt pyritty tekemään kotiläksyt niin hyvin kuin mahdollista, jotta oltaisiin pykälän valmiimpia taisteluun pisteistä. 
 
- Ollaan saatu autoa säätöjen puolesta parempaan suuntaan ja vaikkakin testeissä ilmaantui jälleen pientä murhettakin niin saatiin kuitenkin hieman kilometrejä ja yksi hyvä testi rallikin alle, joten ihan luottavaisilla mielin kisaan lähdetään.
 
Kilpailu aloitettiin perjantai-iltana Killerin yleisöerikoiskokeella useamman tuhannen silmäparin edessä. Avaukseen miehistö kellotti SM2-luokan 3.nopeimman ajan, 2.2 sekunnin erolla kärkeen.
 
- Ei ole oikein kuskin mukavuusalueella nämä yleisöpyöritykset, mutta ihan hyvä aloitus vaikka suoritus ei oikein miellyttänytkään, tästä on hyvä jatkaa. Erittäin mahtavasti on porukkaa lähtenyt liikkeelle, se on hienoa! Saneli kuljettaja avauspätkän päätteeksi.
 
Lauantaiaamu avattiin uuraisten suunnalla Kelloperän erikoiskokeella, jota seurasi jyskälästäkin tuttu Palsankylä. Kelloperän avauksen jälkeen kaksikko siirtyi luokan toiselle sijalle hyviin iskuasemiin, mutta Palsankylässä pieni virhe päätti tällä kertaa hyvin alkaneen rallin ennen aikojaan.
 
- Aloitettiin kelloperässä aamu hyvällä ajalla. Useampia tietoisia paikkoja sinne jäi mihin aikaa hukattiin. Palsankylässäkin missattiin muutama risteys, mutta näytettiin olevan ihan hyvässä vauhdissa silti kunnes tultiin aavistuksen ylikovaa isolle hypylle ja sen seurauksena leikki oli jätettävä kesken tekniikkamurheiden takia. Virhe ei ollut kovin suuri, mutta tällä kertaa riittävä ja harmittaa jättää hyvin alkanut kilpailu kesken, mutta tämä on sitä motorsporttia.
 
- Iso steppi otettiin lyhyessä ajassa auton ja ajamisen suhteen. Verrattain kokemus autosta on vielä hyvin pieni ja opittavaa riittää joten siihen nähden ollaan vauhdillisesti hyvällä tasolla ja kehitys suunta ylöspäin, joten kyllä luottavaisin mielin suunnataan kesäkaudelle. Pystytään varmasti ajamaan voitoista ja se motivoi omaa tekemistä entisestään.
 
- Iso kiitos yhteistyökumppaneille ja kaikille tsempanneille SM talvikauden osalta, käytetään tauko hyödyksi ja tehdään asioita taas pykälän paremmin kun Toukokuussa jatketaan Pohjanmaalla, päättää Kristian.
 
Rallin SM-sarja jatkuu reilun 2 kuukauden kuluttua Seinäjoella Pohjanmaa rallin merkeissä kun luvassa on kesäkauden avaus.
 
Facebook - Nieminen Racing
Instagram - @nieminen_racing
 
Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa