Facebook Twitter Email Pinterest

Roope Korhonen säväytti asfalttidebyytissään Italiassa

16.04.2023 / Marko Mäkinen

Rautio Motorsportin Roope Korhonen ja Anssi Viinikka sijoittuivat Rally Regione Piemonte asfalttirallissa Italiassa sijalle 16. Ensimmäistä kertaa asfaltilla rallia ajanut suomalaiskaksikko säväytti kilpailussa kellottamalla EK-aikoja kymmenen nopeimman joukkoon.

Rautio Motorsportin Roope Korhonen ja Anssi Viinikka ajoivat tavoitteidensa mukaisesti nousujohteisen rallin Albassa Italiassa. Ensimmäistä kertaa urallaan asfaltilla rallia ajaneen suomalaiskaksikon vauhti Italian kansainvälisessä rallimestaruussarjan osakilpailussa oli ensikertalaisille erinomaista. 

Korhonen ja Viinikka kellottivat EK-aikoja ensin 15 nopeimman ja rallin lopussa kymmenen parhaan joukkoon. Lauantain toisella EK:lla kaksikko ylsi EK-tuloksissa parhaimmillaan seitsemänneksi ja kahdeksanneksi. Kolmen ajetun EK:n jälkeen suomalaisautokunta ajoi rallin yleiskilpailussa komeasti sijalla 12. 

Rallin ainoa virhe tapahtui EK 4:lla alamäkeen oikealle kääntyneessä serpomutkassa, jossa Citroënin takapyörä ajautui puhtaalta ajouralta hetkeksi hiekalle ja se johti pyörähdykseen. Spinnauksessa ei olisi juurikaan ylimääräistä aikaa kulunut, mutta tilanteessa auton moottori sammui ja sen uudelleen käynnistäminen venyi yli 40 sekuntiin. Sijoitus yleiskilpailussa putosi sijalle 20.

Korhonen kellotti rallin toiseksi viimeiselle EK:lle kahdeksanneksi nopeimman ajan, mutta otti sateen kastelemalla rallin viimeisellä EK:lla varaslähdön ja sai tästä 10 sekunnin aikarangaistuksen. Rallin lopputuloksissa suomalaiskaksikko löytyi lopulta sijalta 16.
 
#24 Roope Korhonen – Anssi Viinikka Citroën C3 Rally2:
 
”Totta kai osasimme odottaa, että vaikea kisa meillä on edessä. Rallin alussa ero kärkeen oli melko iso, mutta äkkiä sitä saatiin jo pienennettyä. Ei suurempia virheitä. Varaslähtö viimeisellä EK:lla ja EK 4:lla pyörähdimme, ja siinä meni aika paljon ylimääräistä aikaa, kun automme moottori pääsi sammumaan. Tiukat serpomutkat eivät minulla oikein muutenkaan osuneet ajollisesti kohdilleen”. 
 
”Toisella ajokerralla asfaltille nousi aika paljon hiekkaa, ja sai olla tosi varovainen. Auto joko puski tai perä lähti helposti alta. EK 4:n spinnauksessa automme moottori sammui, virrat jäivät päälle, mutta näytöt menivät pimeäksi. Joku hässäkkä tuli. Piti kääntää kaikki virrat pois ennen, kun auto suostui starttaamaan, ja siinä meni paljon aikaa”.
 
”Rallin viimeisellä kahden EK:n lenkillä osasin luottaa uuteen autoommekin jo enemmän ja renkaiden pitoon ylipäätään. Oli mukavampi ajaa. Ajoimme koko rallin samalla rengasseoksella. Viimeinen pätkä oli märkä ja meillä oli sinne liian kova rengasseos (medium), jonka takia jäimme minuutin kärjestä. Tiimimme toimi hyvin, kuten myös automme. Jarrujen lämpenemisen kanssa meillä oli pientä ongelmaa, koska EK:den lopussa jarrupoljin tuntui pehmeältä. Vaihdoimme huollossa toisenlaiset jarrupalat, mutta se lämpeneminenkin johtui ehkä jarrutustavastanikin”.
 
”Hyvä ja opettavainen reissu kaiken kaikkiaan. Toivotaan, että saamme tänä vuonna lisää asfalttikokemusta. Oppia tuli paljon eli saimme täältä sitä, mitä lähdimme hakemaankin. Tämän jälkeen on aika paljon helpompaa lähteä seuraavaan asfalttiralliin”, Korhonen toteaa.
 
Lopputulokset: Rally Regione Piemonte, Alba, Italia:
1. Andrea Crugnola – Pietro Elia Ometto (ITA) Citroën C3 Rally2 1:00:01.4
2. Giandomenico Basso – Lorenzo Granai (ITA) Škoda Fabia Rally2 evo + 22.4
3. Stéphane Lefebvre – Andy Malfoy (FRA) Citroën C3 Rally2 + 28.0
4. Fabio Andolfi – Nicolo Gonella (ITA) Škoda Fabia Rally2 evo + 32.9
5. Hayden Paddon – Jared Hudson (NZ) Hyundai i20 N Rally2 + 36.8
….
16. Roope Korhonen – Anssi Viinikka (FIN) Citroën C3 Rally2 + 3:57.5

Kuva: ACI Sport

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa