Facebook Twitter Email Pinterest

Korhonen voitti WRC3-luokan ja nousi MM-kärkeen

14.05.2023 / Marko Mäkinen

Rautio Motorsportin Roope Korhonen ja Anssi Viinikka ajoivat Portugalin MM-rallissa WRC3-luokan voittoon. Ykköstila nosti suomalaiskaksikon luokan MM-pisteiden kärkipaikalle.
 
Rautio Motorsportin Roope Korhonen ja Anssi Viinikka ylsivät Portugalin MM-rallissa WRC3-luokan voittoon. Kysymyksessä oli kaksikolle tämän vuoden toinen MM-osakilpailu ja yhtä mones ykköstila. Kahden voiton myötä Korhonen ajaa WRC3-luokan MM-pisteiden kärkipaikalla. 
 
Korhonen ajoi vaikeissa ajo-olosuhteissa erittäin fiksusti. Hän kiersi isommat kivet ja ajoi syvissä soraurissa taiten. Matkalle mahtui ainoastaan perjantaina EK 6:lla yksi rengasrikko, kun Korhosen auton takarengas osui syvässä soraurassa johonkin, jonka seurauksena rengas nousi vanteelta ulos. Tilanteesta ei syntynyt aikatappiota kuin reilut puoli minuuttia. 
 
Rallin viimeisenä kilpailupäivänä tiet olivat paremmassa kunnossa, joten ajoa oli helpompi kontrolloida. Varman päälle ajaminen maaliin on aina helpommin sanottu kuin tehty, mutta Korhosen kohdalla erinomaisen varma ajo palkittiin Portugalissa ylivoimaisella luokkavoitolla. Rallin yleiskilpailussa Korhonen ja Viinikka sijoittuivat sijalle 21.
 
Seuraavan kerran suomalaiskaksikko nähdään MM-tasolla kesäkuun alussa Sardianian MM-rallissa Italiassa.
 
Rautio Motorsportin WRC2-luokassa Hyundai i20 N Rally2:lla kilpailevat Teemu Suninen ja Mikko Markkula sijoittuivat WRC2-luokassa viidenneksi ja rallin yleiskilpailussa sijalle kymmenen.
 
#70 Roope Korhonen – Anssi Viinikka Ford Fiesta Rally3:
 
”Hieno homma kun päästiin maaliin. Olo ei kuitenkaan ole häävi. Oli aika pitkä viikonloppu ajaa rallia. Koko kisan aikana ruoka ei ole tahtonut pysyä sisällä, enkä päässyt syömään kunnolla. Energiatasot olivat alhaalla ja voimat vähissä. Tänäänkin vain ajeltiin pätkiä läpi. Voitto ja MM-pistejohto ovat tietysti hienoja asioita ja se, että pääsimme ensikertalaisina ajamaan kaikki pätkät nuotista läpi”. Täällä virheen tekeminen ja auton rikkominen olisi onnistunut melko helposti".
 
”Seuraavaksi mennään Sardianiaan, ja siellä vastassa ovat Ruotsin MM-rallin tavoin kaikki JWRC-sarjaa ajavat kuskit. Sardiniassa on saman tyyppistä tietä kuin täällä, joten tämän kokemuksen jälkeen jo vähän tietää, mitä odottaa ja miten vastaavissa olosuhteissa pitää ajaa. Jos olisimme ajaneet sekuntikisaa niin se olisi taitolaji, että osaa nostaa jalan kaasulta oikeissa paikoissa,  jotta ei häviä liikaa ja auto pysyy kunnossa. Oppia tästä saatiin täältä rutkasti mukaan”.
 
Lopputulokset Portugalin MM-ralli, WRC3-luokka:
1. Roope Korhonen – Anssi Viinikka (FIN) Ford Fiesta Rally3; 4:11:51.5
2. Toni Herranen – Mikko Lukka (FIN) Ford Fiesta Rally3 + 1:19:37.4
 
WRC3-luokan MM-pistetilanne:
1. Roope Korhonen (FIN) 50
2. Diego Junior Dominguez (PY) 37
3. William Creighton (IRL) 28
4. Tom Rensonnet (BEL) 28
5. Eamonn Kelly (IRL) 25
6. Toni Herranen (FIN) 22

Kuva: M-Sport

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 85 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 72 pistettä SAU (Rally2)
3. Juha Salo / Kristian Temonen 67 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 65 pistettä KiuUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 37 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa