Facebook Twitter Email Pinterest

Pajarilla kaksijakoinen kilpailu Portugalissa

14.05.2023 / Jani Seppälä / Sami Pajari Media

Sami Pajari - Enni Mälkönen kaksikko koki Portugalin MM-rallissa hyvin kaksijakoisen kilpailun. Avauspäivänä vastusti kunnolla aina keskeytykseen asti, jälkimmäisinä puolestaan Toksport WRT:n Škoda Fabia RS Rally2 kyyditti suomalaisparia aivan kärkikuljettajien tahtiin.

Kolmen päivän koitos Portugalin MM-rallin lämmössä saatiin päätökseen sunnuntaina iltapäivällä. Sami Pajari kartanlukijansa Enni Mälkösen kanssa ei ajanut Portugalin MM-rallissa WRC2-luokan MM-pisteistä, mutta kilpailu tarjosi kaksikolle hyvää vertailupohjaa vauhdistaan ilman paineita MM-pisteiden ajamisesta. 

Erinomaisina tasomittareina toimivat WRC1-kokemusta omaavat Andreas Mikkelsen, Teemu Suninen, Oliver Solberg, Gus Greensmith ja Adrien Fourmaux. Olosuhteista odotettiin vaikeita ja sitä ne myös olivat. 

Perjantain kahdeksan erikoiskoetta ajettiin ilman huoltoa, vain lyhyeen renkaanvaihtohuoltoon oli mahdollisuus kolmen erikoiskokeen jälkeen. Tämän johdosta renkaista huolehtiminen olisi tärkeää.

Pajarin autokunnalla varmistelevakaan taktiikka ei tällä kertaa kantanut hedelmää. Päivän kolmannen erikoiskokeen alkupuolella sattuneen rengasrikon myötä kaksikko joutui renkaanvaihtopuuhiin ja menetti aikaa parisen minuuttia. 

Vastoinkäymiset eivät suinkaan loppuneet siihen, erikoiskokeen maalipäässä kävi vielä pieni pyörähdys ja aikatappiota tuli parikymmentä sekuntia lisää. Autossa ei renkaidenvaihtotauolla näkyviä vaurioita ollut, joten päivää jatkettiin levollisin mielin.

Pari erikoiskoetta sujui ongelmitta, mutta aamupäivällä vastoinkäymisiä tarjoillut erikoiskoe Arganil oli jättänyt vielä vastoinkäymisiä varastoon. Auton ohjausvarsi vaurioitui, jonka jälkeen ajaminen ei enää onnistunut ja edessä oli keskeytys.

- Perjantaista ei oikein muuta positiivista saatu talteen kuin se että ei onneksi ajettu MM-pisteistä tällä kertaa, pohdiskeli Pajari.

Lauantaina ajettavaa oli seitsemän erikoiskokeen verran ja päivä lähti Pajarin autokunnalta käyntiin kuin uudelleensyntyneenä, kolmanneksi nopein aika heti aamun ensimmäiselle erikoiskokeelle. Vauhti säilyi läpi päivän aivan kärkivauhdin tuntumassa ja pelkästään lauantaina ajettuja aikoja vertailtaessa olisi Pajarin sijoitus ollut viides. Kun lauantaihin startattiin luokan sijalta 38, oltiin päivän päätteeksi noustu jo sijalle 21.

Sunnuntaille oli jäljellä vielä neljä erikoiskoetta, joilla hioa tuntumaa autoon kohdalleen vaikkapa kesäkuun Sardinian MM-rallia varten. Sunnuntainakin vauhti jatkui hyvänä ja sijoitukset aivan kärjen tuntumassa. Lopullinen sijoitus Rally2-autojen joukossa oli lopulta 16. Sijoitusta oleellisempaa oli kuitenkin vauhdin kehittyminen viikonlopun aikana positiivisesti vaikean alun jälkeen. 

- Perjantain vaikeuksien jälkeen pystyttiin nousemaan vauhdillisesti kilpailukykyiselle tasolle, mikä tietysti omalta osaltaan jättää lopulta ihan hyvän maun tästä rallista, Pajari arvioi. 

Pajarin ja Mälkösen kausi jatkuu reilun kahden viikon päästä 1.-4.6. Sardiniassa, jossa kaksikko ajaa jälleen myös WRC2-luokan MM-pisteistä.

Tuloksia: Rally de Portugal - Rally2-luokka

1. Gus Greensmith (GBR) Skoda 3:44:55.1
2. Oliver Solberg (SWE) Skoda +1.2
3. Andreas Mikkelsen (NOR) Skoda +43.0
4. Yohan Rossel (FRA) Citroen +1:49.8
5. Teemu Suninen (FIN) Hyundai +2:32.9
16. Sami Pajari & Enni Mälkönen (FIN) Skoda +32:38.3

Sami Pajari verkossa: 

WWW: https://www.samipajari.com/ 
Facebook: https://www.facebook.com/samipajariofficial 
Instagram: https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 
Twitter: https://twitter.com/samipajari

Kuva: @World

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM Kokkola Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa