Facebook Twitter Email Pinterest

Juha Salo: ” Hauskaa, kun päästään taas ajamaan”

16.05.2023 / Marko Mäkinen

Ralli SM-sarjassa talvikausi on takana ja odotettu kesäkauden aloitus häämöttää jo muutaman päivän päässä. Kesän ensimmäinen SM-ralli kilpaillaan tulevana viikonloppuna Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoella. SM Pohjanmaa-ralli juhlii puolen vuosisadan rajapyykkiä työn merkeissä, kun ensimmäisestä SM Pohjanmaa-rallista tuli tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta.

Rallin kymmenkertainen Suomen mestari Juha Salo ja Kristian Temonen starttaa Škoda Fabia Rally2 Evolla kesäkauden SM-avaukseen luottavaisina. Lähtönumerolla 2 reitille starttaava kaksikko ajaa talven kolmen SM-osakilpailun jälkeen SM1-luokan pisteissä toisena.

- On hauskaa, kun päästään taas ajamaan. Vähän vähänlaisesti pääsimme tänä keväänä testaamaan, eikä mitään isompaa testiä ajettu. Kevätkylvöt ovat vauhdissa ja teille ei saa kovin helposti lupia.

- Viime lauantaina kokeilimme autoamme kotitiellä. Tosin ei meillä hirveätä tarvetta ole ajaa testiä ennakkoon. Meillä renkaat ja niiden eri versioiden suorituskyky on tiedossa ja automme asetuksiin on hyvä fiilis. Ajoin lauantaina reilut 20 km testiä ja auto tuntui todella hyvältä, Salo sanoo.

Salo muistuttaa, että Pohjanmaa-rallissa pitää ajaa mahdollisimman hyvä tulos.

- Rallin ajaminen Etelä-Pohjanmaalla vaatii tarkkuutta ja sellaisen erilaisen rohkeuden ajaa. Jarrutusten tulee osua kohdilleen, ja sen jälkeen pitää antaa vain mennä eikä ihmetellä mitään. Automme on säädöiltään sorateille sellainen, kun sen kuuluukin olla.

- Tässä on koko kevät odotettu, että kausi taas jatkuu. Ralli alkaa jo perjantaina ja jokainen pätkä pitää onnistua, jos aikoo menestyä, Salo muistuttaa.

SM Pohjanmaa-rallissa ajetaan kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta ja 106.69 EK-kilometriä. Ralli käynnistyy jo perjantaina klo 19.01 Seinäjoen keskustorilta, jonne yleisöllä on vapaa pääsy. Perjantain ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta ennen iltahuoltoa. Ralli jatkuu lauantaina Seinäjoen keskustorilta klo 10.41 alkaen. Päivän aikana ajetaan kaikkiaan kuusi erikoiskoetta, joista yksi Seinäjoen keskustassa. Ensimmäistä kuljettajaparia odotellaan maaliin keskustorille lauantaina klo 17:55.

SM-pistetilanne SM1-luokka 3/7 osakilpailua:
1. Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki, Škoda Fabia RS Rally2, 67
2. Juha Salo – Kristian Temonen, Škoda Fabia Rally2 Evo, 55
3. Jari Huttunen – Antti Haapala, Škoda Fabia R5, 50
4. Lauri Joona – Tuukka Shemeikka, Škoda Fabia Rally2 Evo, 47
5. Juuso Metsälä – Jaakko Jäntti, Škoda Fabia R5, 33

Kuva: Jarno Saari

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa