Facebook Twitter Email Pinterest

KMS Racing korkkaa Suomen kesäkauden kolmella autolla

17.05.2023 / KMS Racing Press

KMS Racing lähtee Pohjanmaalle kolmen auton voimin. SM2-luokassa Ville Laakson viereen hyppää Arctic Lapland Rallyssä samassa luokassa kolmanneksi sijoittunut Jani Luhtaniemi. SM3-luokassa tsekkiläiskuljettaja Daniel Polasekin rinnalla Rally4-luokan Fiestalla kilpailee Jyväskylän SM-rallin luokkavoiton napannut Nico Valkonen.

Tuusulalaistalli KMS Racing, virallinen M-Sportin jälleenmyyjä Suomessa, avaa kesäkauden tulevana viikonloppuna SM Pohjanmaa Rallilla. Viivalle tiimi tuo yhden Ford Fiesta Rally3:n SM2-luokkaan sekä kaksi Ford Fiesta Rally4:ää SM4-luokkaan.

SM2-luokassa nähdään Jyväskylästä samaisen Fiestan puikoista tuttu Ville Laakso. Aiemmin BMW:llä kilpaillutta Laaksoa puri nelivetokärpänen Jyväskylän Talvirallissa, ja tuleva kilpailu on osa harjoittelua vuoden päätapahtumaan.

-Jyväskylässä oli hauskaa, ja nyt lähdetään ottamaan tuntumaa soralle. Tarkoitus on pitää hauskaa ja saada kilometrejä elokuun Secto Rally Finlandia silmällä pitäen. Odotan myös innolla yhteistyötä Luhtaniemen Janin kanssa, hän on viimeisen päälle vetomies ja osaa varmasti antaa hyviä neuvoja ajamiseen liittyen, Laakso kertoo.

Laakson rinnalle kartanlukijan paikalle Pohjanmaan osakilpailuun hyppää Tunturi-rallissa vastaavalla KMS Racingin Fiestalla kolmanneksi SM3-luokassa kirittänyt Jani Luhtaniemi. Vaikka Luhtaniemellä on paljon kokemusta kuljettajan paikalta, kartanlukijan paikalta häntä ei ole nuottiralleissa ennen löydetty.

-Hyvät fiilikset ainakin vielä, mutta saa nähdä kuinka hyvin pysyy nuotilla. Viime vuonna olin pimeässä rallissa Seinäjoella kartturina ja nyt saa lähteä oikein nuottia lukemaan, onhan tämä uusi mukava kokeilu, Luhtaniemi kertoo uudesta työtehtävästään.

SM3-luokassa sini-oranssilla Fiestalla tuttuun tapaan tsekkiläispari Daniel Polasek ja Katerina Janovska. Talvikaudella lumella ajamista opetelleelle Polasekille soratiet ovat tutumpia, vaikka Suomen nopeavauhtisista erikoiskokeita ei nuorella lupauksella ole testejä lukuun ottamatta kokemusta.

-Olen innoissani päästessäni ajamaan taas soralla sen ollessa hieman tutumpaa kuin lumi. Haluan totuttautua taas soralla ajamiseen ja saada mahdollisimman paljon oppia tulevaisuutta varten, Polasek kertoo.

Toista Fiestaa SM3-luokassa ajaa Jyväskylässä sensaatiovoittoon ajanut Nico Valkonen. Nuottia Valkoselle lukee Hannu Lamminen.

-Paljon on taas uutta edessä, joten katsotaan torstain testien jälkeen miten auto sopii soralla käteen ja asetetaan tavoitteet sen mukaan. Tuloksellisesti rimaa on hankala nostaa edellisestä, mutta tähdätään määrätietoisempaan, varmaan ja puhtaaseen tekemiseen, 24-vuotias Valkonen kertoo.

KMS Racingin Jussi Kumpumäki lähtee Pohjanmaalle odottavaisin mielin sarjan kevättauon jälkeen.

-Innolla lähdetään Pohjanmaalle. Danielille alusta on tuttu verrattuna talvikauteen, vaikkakin erikoiskokeet ovat luonteeltaan erilaisia. Villen kanssa haetaan lisää kilometrejä soralla Sectoa varten. Mahtavaa saada Nico mukaan Seinäjoelle, toivottavasti jatketaan siitä mihin Jyväskylässä jäätiin, Kumpumäki summaa.

Ralli SM -sarjan kauden neljättä osakilpailua voi seurata Moottoriurheilu.tv:n YouTube-livestriimin kautta. Koostelähetys kilpailusta esitetään sunnuntaina 21.5. Yle TV2:lla.

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa