Facebook Twitter Email Pinterest

Roope Korhonen joutui vetäytymään SM Pohjanmaa-rallista

17.05.2023 / Marko Mäkinen

Rautio Motorsportin Roope Korhonen, 24, ja Anssi Viinikka eivät osallistu tulevana viikonloppuna ajettavaan SM Pohjanmaa-ralliin Korhosen sairastumisen takia. 
 
Rautio Motorsportin Roope Korhonen ja Anssi Viinikka eivät starttaa tulevana perjantaina ralli SM-sarjan kesäkauden avausosakilpailuun Seinäjoella. Viime viikonloppuna Portugalin MM-rallissa sairastunut Korhonen ei ole toipunut viikonlopun rasituksista ajokuntoon, joten 24-vuotias rallilupaus jättää lääkärinsä ja tiiminsä kehotuksesta rallin ajamatta.
 
Talvikauden jälkeen Korhonen ajaa SM1-luokassa sijalla 11. Talvikauden kolmessa SM-rallissa hän joutui keskeyttämään kahdesti. Kauden avauspisteet Korhonen ajoi sarjan toisesta SM-osakilpailusta Kuopiosta, josta tuloksena oli viides sija.
 
Kevään aikana Korhonen ja Viinikka kävivät ajamassa Italian rallimestaruussarjaan kuuluvan asfalttirallin sekä viime viikonloppuna WRC3-luokan voittoon päättyneen Portugalin MM-rallin. Italiassa Korhonen oli rallin nopein nuortenluokan (alle 25-vuotiaat) kuljettaja ja WRC3-luokan MM-sarjaa suomalaiskaksikko johtaa kahdella voitolla.
 
#8 Roope Korhonen – Anssi Viinikka Volkswagen Polo GTI R5:
 
”Vielä viime yönä oli kuumetta, ja sain lääkäriltä ohjeet, että rallia ei tällä kertaa kannata lähteä ajamaan. Yritetään toipua kunnolla, jotta reilun kahden viikon kuluttua olisin täydessä iskussa kauden seuraavassa MM-osakilpailussa Sardiniassa Italiassa. Totta kai sitä aina haluaisi ajaa, mutta nyt on fiksumpaa hoitaa itsensä kuntoon”
 
”Automme olisi ollut talven jäljiltä huollettu ja pääsin jo kertaalleen ajamaan sillä, tosin vain sen verran, että pystyimme toteamaan, että kaikki toimii ja on kunnossa. Viime vuonna ajoin Seinäjoen SM-rallissa Rally3-luokan voittoon. Viime viikonloppuna Portugalin MM-rallissa saavutetun WRC3-luokan ykköstilan myötä keskitymme seuraavaksi Sardinian MM-ralliin, jossa puolustamme MM-pistejohtoamme”, Korhonen toteaa.
 
Rautio Motorsport SM Pohjanmaa-rallissa 
 
Rautio Motorsport kilpailee ralli SM-sarjassa tiimien SM-pisteistä kahdella joukkueella. Tiimi tukee ralli SM-sarjassa kilpailukohtaisilla sopimuksilla myös Henri Hokkalaa, Juha Saloa ja Benjamin Korholaa. Talvikauden jälkeen Rautio Motorsport 2 on tiimien pistetaulukossa toisena ja Rautio Motorsport ajaa kuudentena. Rautio Motorsportin joukkueet SM Pohjanmaa-rallissa ovat:
 
Rautio Motorsport:
#12 Henri Hokkala – Kimmo Pahkala Ford Fiesta Rally3 (SM2)
 
Rautio Motorsport 2:
#2 Juha Salo – Kristian Temonen Škoda Fabia Rally2 Evo (SM1)
#11 Benjamin Korhola – Pekka Kelander Ford Fiesta Rally3 (SM2)
 
SM Pohjanmaa-ralli lyhyesti:
 
SM Pohjanmaa-rallissa ajetaan kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta ja 106.69 EK-kilometriä. Ralli käynnistyy jo perjantaina klo 19.01 Seinäjoen keskustorilta, jonne yleisöllä on vapaa pääsy. Perjan-tain ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta ennen iltahuoltoa. 
 
Ralli jatkuu lauantaina Seinäjoen keskustorilta klo 10.41 alkaen. Päivän aikana ajetaan kaikkiaan kuusi erikoiskoetta, joista yksi Seinäjoen keskustassa. Ensimmäistä kuljettajaparia odotellaan maaliin keskustorille lauantaina klo 17:55.
 
Ralli SM-sarjan tulospalvelu: rallism.fi

Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa