Facebook Twitter Email Pinterest

Henri Timosen kesärallikausi käynnistyy Seinäjoella

18.05.2023 / Jani Seppälä / Timonen Racing tiedotus

Ralli SM kausi jatkuu kauden neljännellä osakilpailulla SM Pohjanmaa Rallilla tämän viikon perjantaina ja lauantaina. SM2-luokan neljänneltä sijalta starttaa nelivetoisella Ford Fiesta Rally3:llaan tasaisen talvikauden ajanut Henri Timonen.
 
Ensimmäistä kauttaan nuotista, sekä ensimmäistä kauttaan nelivetokalustolla ajavan 23-vuotiaan lahtelaisen tavoitteena on kauden mittaan saada kurottua eroa luokan voitosta ajaviin kuljettajiin pienemmäksi. Kesän avaus on monasti hieman arvoitus, kenellä on auton säädöt saatu muutettua kesälle sopivaksi tai kenelle kesäinen olosuhde maittaa paremmin. Myöskin testiteiden löytämisellä ja niiden olosuhteilla voi olla vaikutusta.
 
- Meillä oli mahdollisuus tuossa jokin aika sitten käydä Latviassa testaamassa ja saatiin siellä noin 100 kilometriä soratuntumaa otettua. Suomessa ei valitettavasti ehditty ajaa testiä vaikka etsittiin teitä. Hyvä ajotuntuma Latviasta kuitenkin jäi, joten en sitä stressaa, kertoo Timonen.
 
Viime kesältä Timosella on Pohjanmaan tiestöistä kokemusta ja muistikuvia ajettuaan Ralli SM:n mukana kiertävää Juniorien SM:ää.
 
- Viime vuonna Pohjanmaan tiestöstä jäi hyvä fiilis, vaikka lauantaina satoi ja oli todella liukasta. Toivotaan todellakin parempaa keliä tälle vuodelle, sää ei ollut kiva, naurahtaa kuljettaja.
 
Kesäkaudelle on Timosen (LahUA) ja kartanlukija Jussi Kärpijoen (RaisUA) vauhtiin saatu myös uusia elementtejä. Kaksikko ajaa nyt Co-Motorsportin ilmoittamana ja sen myötä myös rengasmerkki on vaihtunut MRF:ään. 
 
- Latviassa ajettiin testi MRF:n renkailla ja vaikutti todella hyvältä ja kestävältä. Pitoa piisasi ja on varmasti kilpailukykyinen, joten siltäkin osin lähdetään innolla tiimin kotikisaan ajamaan. Tarkkaa sijoitustavoitetta emme aseta, mutta jos aikaero kärkeen kapenee talvesta niin silloin tiedämme kehitystä tapahtuneen, jos sijoitukset siinä samalla kohenevat niin otetaan tietysti ilolla sekin bonus vastaan, kiteyttää Timonen.
 
50-vuotisjuhliaan viettävä Pohjanmaa Ralli käynnistyy Seinäjoen keskustorilta perjantaina illansuussa klo 19 aikaan, samaan paikkaan maaliin saavutaan lauantaina klo 17:30 jälkeen. Sekuntitaistojen ratkaisuihin on tarjolla kaikkiaan kahdeksan erikoiskoetta, joista kaksi ajetaan perjantaina illalla. Erikoiskoekilometrejä ajetaan kaikkiaan noin 106 kilometriä. 
 
Timonen - Kärpijoki kaksikko kilpailee numerolla 14. Heidän sekä muiden kilpailijoiden seurantaan toimivat linkit löytyvät kootusti Ralli SM:n nettisivuilta, jossa on myös linkit molempina kilpailupäivinä toteutettavaan suoraan lähetykseen Youtubessa.
 
Kuva: Hannu Rainamo

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 85 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 72 pistettä SAU (Rally2)
3. Juha Salo / Kristian Temonen 67 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
4. Jari Huttunen / Antti Haapala 65 pistettä KiuUA (R5)
5. Niclas Grönholm / Antti Linnaketo 37 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2023

1) 12.-14.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
2) 3.-4.2. IsoValkeinen SM-Ralli Kuopio
3) 3.-4.3. SM Jyväskylän Talviralli, Jyväskylä
4) 19.-20.5. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
5) 16.-17.6. SM Itäralli, Joensuu
6) 11.-12.8. SM-Ralli, Lahti
7) 29.-30.9. SM-Ralli, Kokkola

SM-sarja sosiaalisessa mediassa