Facebook Twitter Email Pinterest

Rengasjumppa pilasi Pensaan kotirallin

22.05.2023 / JiiVee Korpela / Pensas Racing

Pensas Racingin laihialaismiehistö koki kovia Pohjanmaa SM-rallin toisena kilpailupäivänä. Rengasjumppa kotipitäjän erikoiskokeella vei Jere Pensaalta ja kartturi Jouni Saarijärveltä mahdollisuuden taistella SM3 -luokan kärkipään pisteistä. Ford Fiesta Rally4 -autolla kurvaillut kaksikko joutui taipumaan luokkansa seitsemänneksi.

Ensimmäiseen soraralliin Rally4 -autolla lähtenyt Pensas avasi rallin suunnitellusti, mutta ehkä liian varovasti. Molemmilla perjantain erikoiskokeilla sijoitus oli kuudes.

-En päässyt kiinni sellaiseen ajamiseen mitä olisin halunnut. Ennen kisaa autoon oli vaihdettu jarrulevyt ja palat. Kesti jonkin aikaa ennen kuin sain jarruihin turvallisen tuntuman. Vähän parempaa aloitusta olisin perjantailta odottanut. Kärkipari Tuomas Välilä ja Nico Valkonen aloittivat niin kovaa, että he kyllä karkasivat heti perjantaina, kertasi Pensas avauslenkin tunnelmat.

Toisen rallipäivän urakka oli kuusi vaativaa erikoiskoetta, joista pisin, Pensaan koripitäjässä ajettu, rallin neljäs pikataival oli yli 25-kilometrinen. Siellä Pensas oli alkupätkän kellotusten mukaan hyvässä vauhdissa, mutta sitten napsahti. Fiestasta särkyi rengas samassa kohdassa, missä luokkaa johtanut Nico Valkonen oli jo renkaanvaihtopuuhissa.

-Leikkauslinjalla oli kaivautunut kivi esiin, joka rikkoi renkaan. Meitä ennen siinä oli jo moni muukin särkenyt rankaansa. Se ei tietenkään lohduttanut, kun oma kisa oli pilalla. Rengastöissä kului aikaa melkein viisi minuuttia ja sijoitus tippui reippaasti, Pensas noitui.

Neljällä jäljellä olevalla erikoiskokeella Pensas kaivoi pakista lisää vauhtia, mutta päivän suoritus ei tyydyttänyt laihialaista.

-Vaiherikas päivä, mutta ei sellainen mitä olisin halunnut. Ei tullut yksikään pätkä puhtaasti. Parilla viimeisellä erikoiskokeella vauhti oli vähän siellä, missä sen pitäisi olla. Viimeisellä pätkällä yritettiin vielä puristaa ja se meni paikoin hyvin, kertasi Naarajoen erikoiskokeella kolmanneksi kurvaillut Pensas.

-Fiesta on hieno auto ajaa, mutta vauhtia täytyy saada lisää. Ehkä pitää ajotyyliä vähän muuttaa. Ajamme liian siististi, kun vertaa sitä luokan kärkikuljettajien menoon. Jarrutuspaikat vaativat lisää rohkeutta. Siinä muutama juttu mitä korjataan ennen seuraavaa SM-rallia.

Rallin SM-sarja jatkuu kesäkuun 16.-17. päivinä Joensuun Itärallin merkeissä.

Kuva: JiiVee Korpela

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 49 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 38 pistettä KoMoKe (R5)
4. Mikko Heikkilä / Kristian Temonen 34 pistettä MäntsMK (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 31 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa