Facebook Twitter Email Pinterest

Dahlqvist jälleen toiseksi, parempi vauhti toiveena

24.05.2023 / Jani Seppälä / Raoul Dahlqvist tiedotus

Vahvan alkukauden Ralli SM:n SM4-luokassa ajanut Raoul Dahlqvist (E-TMK/UA) jatkoi SM Pohjanmaa Rallissa tuloksellisesti vahvaa alkukauttaan. Pistepottia kartutettiin ajamalla jälleen podiumille toiseksi. Nuotinluvusta Dahlqvistin Ford Fiestan kakkosohjaajan paikalla vastasi tällä kertaa Arttu Vastamäki (HuiUA).
 
Kilpailun keskuspaikkana toimineen Seinäjoen torilta startattiin matkaan perjantaina alkuillasta ja iltatoimet sisälsivät kaksi erikoiskoetta. Lauantaina kilpailua jatkettiin vielä kuudella erikoiskokeella ennen saapumista takaisin maaliin Seinäjoen torille. Reilun 106 erikoiskoekilometrin rypistys aiheutti kilpailijoille niin rengasrikkoja, ulosajoja kuin teknisiä vikojakin.
 
Dahlqvistin autokunnassa isommilta ongelmilta kuitenkin vältyttiin. Hyvästä lopputuloksesta huolimatta ei mieli ollut kilpailun jälkeen täysin tyytyväinen omaan suorittamiseen, etenkin kilpailun avauspätkä oli sujunut vaisusti
 
- No lopputulos oli hyvä, mutta jostakin pitäisi nyt löytää vähän lisää vauhtia kun ei oikein keretty nyt kärjen mukaan.

Perjantaina jäätiin aivan liikaa ja sitten lauantaina yritettiin vaan pysyä siinä heti kärjen perässä ja välttää isompia riskejä, että jos niillä jotain tapahtuu niin ollaan heti siinä perässä. Se toimi nyt tällä kertaa, toteaa Dahlqvist.

Talven kisoista tuli kolmossija, hylkäys ja kakkossija, joiden jatkeeksi nyt tuli jälleen kakkossija. Pistetilanteessa se oikeuttaa toiseksi, kun kauden seitsemästä osakilpailusta neljä on ajettu. Hylkäyksestä tullut nolla pistettä kulkee rasitteena mukana kauden loppuun asti, joten tasaisesti suorittaneella Dahlqvistilla se tarkoittaa jossakin kohtaa sitä, että nollan jälkeen toiseksi huonoimmat pisteet tippuvat pistesarakkeesta pois.
 
Tuukka Kauppinen menee tällä hetkellä luokassa melko suvereenia vauhtia jos ei ole ongelmia. Henri Sääskilahti on napannut kahdesti voiton kun Kauppinen on ollut ongelmissa ja tähän taisteluun Dahlqvist janoaisi paremmin mukaan.
 
- Vatanenkin oli meitä reilusti edellä ennen keskeytystään ja Sääskilahti ei ole enää pisteissä paljoakaan takana. Heidän kanssa saadaan varmasti sijoituksista kamppailla vielä kauden mittaan tiukasti. Mieluummin oltaisiin tietysti heidän edellä, pohtii Dahlqvist.
 
Ralli SM -kausi jatkuu Joensuun Itärallissa viikkoa ennen juhannusta, joten montaa viikkoa ei lisävauhdin löytämiseen ole aikaa.
 
SM4 TOP 5 Pohjanmaa Ralli
1. Henri Sääskilahti 1:03:05,8
2. Raoul Dahlqvist +1:06,7
3. Verneri Aallontie +1:58,2
4. Jose Kangas +2:09,1
5. Mika Rantasalo +3:06,7
 
SM4 Top 5 Pistetilanne 4/7 osakilpailun jälkeen
1. Tuukka Kauppinen 71
2. Raoul Dahlqvist 56
3. Henri Sääskilahti 50
4. Tomi Tikkinen 47
5. Jose Kangas 35
 
Kuva: Toni Ollikainen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa