Facebook Twitter Email Pinterest

Roope Korhonen voittoputkessa Sardinian MM-ralliin

30.05.2023 / Marko Mäkinen

Ruotsin ja Portugalin MM-ralleissa selkeisiin WRC3-luokan voittoihin yltäneet Rautio Motorsportin Roope Korhonen ja Anssi Viinikka jatkavat WRC3-luokan MM-kautta Italian Sardiniassa. Ensimmäistä kertaa Välimeren saarella MM-rallia ajava kaksikko tavoittelee viikonlopun rallista kauden kolmatta WRC3-luokan ykköstilaa.
 
Rautio Motorsportin Roope Korhonen ja Anssi Viinikka tavoittelevat kauden kolmatta WRC3-luokan MM-osakilpailuvoittoa yhtä monesta ajamastaan osakilpailusta. Kahden voiton myötä luokan MM-pistejohdossa ajava suomalaiskaksikko lähtee Sardinian sorateille luottavaisina. Portugalin MM-rallissa sairastunut ja sen takia kesän SM-ralliavauksen väliin jättänyt Korhonen on toipunut ajokuntoon
 
Korhonen ja Viinikka nousivat Ruotsin MM-rallissa ajetun WRC3-luokan voiton jälkeen MM-pistejohtoon. Kevään aikana MM-pistejohto vaihtui viidenteen sijaan, sillä Korhosen edellä pisteissä ajaneet kuljettajat olivat ehtineet kilpailla ennen Portugalin MM-rallia jo useammassa MM-osakilpailussa.
 
Rautio Motorsportin Ford Fiesta Rally3:lla kilpaileva kaksikko ajoi kauden toisen voittonsa juuri Portugalissa, jonka ansiosta suomalaiskaksikko otti uudelleen paikkansa luokan pistekärkenä. Ensimmäistä kertaa Sardinian MM-ralliin osallistuva kaksikko tavoittelee kauden kuudennessa MM-osakilpailussa kolmatta voittoa. Korhonen ja Viinikka lähtevät reitille lähtönumerolla 65. Kaksikon lähtöpaikka reitille on 52. auto.
 
Rautio Motorsportin tukemia kuljettajia Sardinian MM-rallissa ovat myös WRC2-luokassa Hyundai i20 N Rally2:lla kilpailevat Teemu Suninen ja Mikko Markkula.
 
#65 Roope Korhonen – Anssi Viinikka Ford Fiesta Rally3:
 
”Nyt ollaan täydessä kunnossa taas ajamaan rallia. Toinen käteni on tiputuksen takia edelleen hieman arka, mutta ei se ajamista haittaa. Kaikki on kunnossa. Tällä kertaa emme ajaneet ennakkotestiä täällä, koska edessä on aika lailla samanlaista tietä kuin Portugalissa, jossa saimme ajettua kaksi hyvää testipäivää ja hyvän kisan siihen päälle. Automme tuntui Portugalissa todella hyvältä”.
 
”Portugalin MM-ralli opetti meille paljon ja saman tyyppistä tiestöä ja rallia on odotettavissa täälläkin. Tiet ovat hieman hitaampia sekä hiekkaisempia. Mukana on taas kaikki WRC3-luokan MM-sarjaa ajavat kuljettajat, jotka tulivat meille tutuksi jo Ruotsissa. Muutama uusikin kaveri on viivalla, joten kovaa kilpailua on tiedossa”.
 
”Olemme ensimmäistä kertaa Sardinian MM-rallissa ja se on tietysti iso haaste selvitä ralli ongelmitta läpi. Edessä on muun muassa kahdesti ajettava 50 km mittainen pätkä, ja se on oikeasti pitkä rykäisy. En ole koskaan ajanut lähimainkaan vastaavan pituista erikoiskoetta aiemmin. Jos sen pätkän selviäisi molemmilla ajokerroilla ongelmitta ja saisi tuotua automme ehjänä rallin maaliin niin se olisi kova juttu. Veikkaan, että täällä saa ja pitää ajaa kovempaa kuin Portugalissa, mutta on myös paikkoja, joissa vauhtia pitää laskea.
 
”Nuotituksessa täällä on ollut kuumaa, yli 30 astetta lämmintä, mutta viikonlopulle on luvattu epävakaampaa säätä. Ja se voisi olla meille ihan hyvä asia”, Korhonen toteaa.
 
Rautio Motorsport Sardinian MM-rallissa:
 
#65 Roope Korhonen – Anssi Viinikka Ford Fiesta Rally3
#25 Teemu Suninen - Mikko Markkula Hyundai i20 N Rally2
 
Sardinian MM-ralli lyhyesti:
 
Sardinian MM-rallissa ajetaan kaikkiaan 19 erikoiskoetta ja 320.88 EK-km. Ralli käynnistyy torstai-iltana Olbiassa klo 19:05 yleisöerikoiskokeella (3.20 km). Ralli jatkuu perjantaina klo 9:40, ja edessä on heti rallin pisin kilpailupäivä. Päivän ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta ja 138.04 EK-km. Ohjelmaan kuuluu muun muassa rallin pisin EK, kahdesti päivän aikana ajettava Monte Lerno - Sa Conchedda (49.90 km).
 
Lauantain ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta (133.62 km) ja rallin päätöspäivänä sunnuntaina vielä neljä erikoiskoetta (46.02 km). Kahdesti ajettava Sardegna (7.79 km) on rallin päättävä Power Stage -erikoiskoe, joka käynnistyy klo 13:15 Suomen aikaa.
 
WRC3-luokan MM-pistetilanne:
1. Roope Korhonen (FIN) 50
2. Diego Junior Dominguez (PY) 37
3. William Creighton (IRL) 28
4. Tom Rensonnet (BEL) 28
5. Eamonn Kelly (IRL) 25
6. Toni Herranen (FIN) 22
 
Ralli MM-sarjan tulospalvelu: wrc.com

Kuva: Hannu Rainamo 

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa