Facebook Twitter Email Pinterest

Pajarin taistelu kärkisijoista päättyi keskeytykseen

04.06.2023 / Patrick Rupponen / Sami Pajari Media

Sami Pajari - Enni Mälkönen kaksikko joutui keskeyttämään Sardinian MM-rallin lauantaipäivän avauslenkillä WRC2-luokan kolmannelta sijalta. Toksport WRT -tiimin mekaanikot saivat auton kuntoon sunnuntaiksi ja Pajari pääsi nautiskelemaan kilpailun viimeiset neljä erikoiskoetta. 

Pajari aloitti kisan vahvasti ottamalla luokan kärkipaikan haltuunsa perjantain päätteeksi. WRC2-luokan kilpailijat saivat ajettua seitsemän erikoiskokeen lenkistä vain viisi, sillä iltapäivältä peruttiin ensin yksi erikoiskoe turvallisuussyistä ja toinen kilpakumppanin ulosajon johdosta. 

Pajari oli vielä ennen perjantain viimeistä erikoiskoetta luokan neljäs, mutta päivän viimeiselle, peräti 50-kilometriselle Monte Lernon erikoiskokeelle syntyi luokan toiseksi nopein noteeraus, joka nosti suomalaisen kärkeen. 

- Olen todella tyytyväinen meidän suoritukseen. On hienoa olla luokan johdossa mutta rallia on vielä paljon jäljellä ja huomiseksi on luvattu haastavaa keliä, joten rengastaktiikka tuo oman mausteensa, Pajari kiteytti perjantain päätteeksi. 

Lauantai käynnistyi Pajarin osalta haastavissa olosuhteissa varovasti liukastellen. Sijoitus oli valunut kolmen erikoiskokeen jälkeen luokan kolmanneksi, 30 sekuntia johtopaikan perineen Ranskan Adrien Fourmaux’n ja Norjan Andreas Mikkelsenin jälkeen. Takaa ei kuitenkaan ollut suurta uhkaa tulossa, sillä neljäntenä ajanut Puolan Kajetan Kajetanowicz oli jäänyt jo kahden minuutin päähän. 

Aamulenkin viimeinen erikoiskoe koitui kuitenkin kohtalokkaaksi, sillä auton takapää osui lyhyessä vasemmalle kaartuvassa mutkassa kiviaitaan, jonka johdosta oikea takaripustus petti. 

- Meni yksi mutka vähän pitkäksi, auton takapää osui kiviaitaan ja jouduimme nilkuttamaan maaliin. Yritimme siirtymällä korjata vahinkoja, mutta valitettavasti niillä työkaluilla, jotka meillä oli matkassa emme pystyneet saamaan autoa enää kuntoon, Pajari summasi tapahtunutta. 

Toksportin mekaanikot pistivät auton sunnuntaiksi kuntoon ja Pajari starttasi takaa tavoitteena nauttia viimeisen päivän neljästä erikoiskokeesta. Urakka käynnistyi vahvasti, sillä Pajari kellotti heti päivän 15-kilometriselle avauserikoiskokeelle WRC2-luokan nopeimman ajan, joka oli myös WRC-luokan autot mukaan luettuna koko kilpailun neljänneksi nopein. Kahdelle seuraavalle Pajari nakutteli vielä luokan sijat 2. ja 1.

Viimeinen erikoiskoe peruttiin ennen kuin kaksikko pääsi starttaamaan erikoiskokeelle, eikä näin ollen myöskään luokan Power Stage pisteitä jaettu.

- Tästä päivästä jäi tosi hyvä fiilis, kun vauhti oli kohdallaan. Ylipäätään viikonlopussa oli paljon hyvää, eli ei tässä todellakaan tarvitse vaipua synkkyyteen, Pajari arvioi. 

Luokan voittoon ajoi Mikkelsen, joka kuittasi ykköstilan viimeisellä erikoiskokeella ulos ajaneen Fourmaux’n nenän edestä. Teemu Suninen nousi samalla toiseksi ja Puolan Kajetan Kajetanowicz kolmanneksi. Pajari - Mälkönen kaksikko oli lopulta WRC2-luokan 19. 

Tuloksia: Rally Italia Sardegna - WRC2 

1. Andreas Mikkelsen (NOR) Skoda 3:49:34.7
2. Teemu Suninen (FIN) Hyundai +2:15.6
3. Kajetan Kajetanowicz (POL) Skoda +3:12.8
4. Yohan Rossel (FRA) Citroen +3:20.2
5. Miko Marczyk (POL) Skoda +6:00.5
19. Sami Pajari & Enni Mälkönen (FIN) Skoda +41:43.7

Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa