Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joona otti kokemuskilometrit talteen Sardiniasta

04.06.2023 / Anu Haapalainen

Sardinian MM-ralli ajettiin päätökseen sunnuntaina. Lauri Joona sijoittui varsin tapahtumarikkaan kisan WRC2-luokassa kahdeksanneksi.

Sastamalalainen rallikuljettaja Lauri Joona osallistui viikonloppuna ralliuransa ensimmäiseen Sardinian MM-ralliin. Jo etukäteen oli tiedossa, että edessä oli yksi MM-sarjan haastavimmista kilpailuista niin kuljettajille kuin kalustollekin.

Rally Italia Sardegna oli Joonalle ja kartturi Tuukka Shemeikalle kolmas MM-ralli WRC2-luokassa. Kaksikko ajaa tällä kaudella valikoituja MM-ralleja, joten tavoitteena oli kerätä kokemusta ja oppia uudesta kisasta ja kalustosta.

Ja tapahtumiahan Sardiniassa riitti! Perjantaina rengasrikot ja renkaanvaihto hidastivat Joonan ja Shemeikan vauhtia, ja lauantaina sade toi oman lisämausteen jo muutenkin vaativaan ja pitkään kisapäivään.

- Lauantai oli kyllä yksi haastavimmista päivistä mitä olen ralliurani aikana ajanut. Olosuhteet päivän jälkimmäisellä lenkillä oli todella haastavat. Kun pyyhkijät eivät riitä pyyhkimään vettä lasilta pois, voi sanoa, että sataa reilusti. Ja niin kävi tänään. Lisäksi tiessä olevat urat oli täynnä vettä ja tie oli tosi liukas, kertoi Joona lauantai-iltana.

Haasteista huolimatta Joona ajoi koko kisan järkevästi ja turhia riskejä vältellen. Lopputuloksissa Joona sijoittui kahdeksanneksi, ja yleiskilpailussakin sijalle 12. WRC2 Challenger -luokassa Joona oli viidentenä.

- Tyytyväisiä ollaan, että päästiin maaliin, oli sen verran haastava kilpailu. Olisi voinut sattua ihan mitä vaan. Eikä se sijoituskaan ollut huono, parempi kuin edellisessä MM-startissa Portugalissa. Jatketaan tästä hyvällä sykkeellä eteenpäin, kertoi Joona kisan maalissa.

WRC2-luokan voittoon ajoi dramaattisten vaiheiden jälkeen Andreas Mikkelsen (NOR) ennen Teemu Sunista ja Kajetan Kajetanowiczia (POL).

Seuraavan kerran Lauri Joona ja Tuukka Shemeikka kilpailevat rallin SM-sarjassa SM Itärallissa kesäkuun puolessa välissä.

Lopputulokset: Sardinian MM-ralli, WRC2

1. Andreas Mikkelsen (NOR) 3:49:34,7
2. Teemu Suninen (FIN) +2:15,6
3. Kajetan Kajetanowicz (POL) +3:12,8
4. Yohan Rossel (FRA) +3:20,2
5. Mikolaj Marczyk (POL) +6:00,5

8. Lauri Joona - Tuukka Shemeikka (FIN) +8:56,6

Kuva: Honza Fronek

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa