Facebook Twitter Email Pinterest

Lassila lähtee Joensuun osakilpailuun SM3-luokan viidenneltä sijalta

13.06.2023 / Lassila Racing

Leevi Lassilan ja Juho Koski-Lammin kausi jatkuu Joensuussa 16-17.6, kun luvassa on SM Itäralli. Joensuussa luvassa on juhlaralli Itärallin täyttäessä 60-vuotta. Kilpailu starttaa perjantai iltana Mehtimäen yleisöerikoiskokeella. Perjantaina kilpailijat ajavat vielä Kissapuron erikoiskokeen, josta suunnataan yö-tauolle. Lauantaina kuljettajilla on luvassa vielä 88,6 erikoiskoekilometriä.

Pohjanmaalla rengasrikosta kärsinyt Leevi Lassila starttaa Joensuun Itäralliin Numerolla 38. Pistetilanteessa Lassila on 5. ennen Joensuun osakilpailua.

- Pohjanmaa rallissa harmittavasti kärsittiin rengasrikosta. Yritetään tällä kertaa saada se ehjä kilpailu, jota ei vielä tälle kaudelle ole tullut. Löysäilemään ei silti lähdetä, vaan lähdetään alusta asti ajamaan kilpaa.

Lassila on pyrkinyt kehittämään vauhtiaan kilpailujen välissä. Lassilan tavoitteena on Joensuussa kilpailla kärkisijoista. Lassila ajoi viime viikolla Keuruulla testiä 80km verran.

- Tuntuma autoon on hyvä ajopäivän jälkeen. Nuottia ollaan myös Pohjanmaa rallin jälkeen treenattu. Uskon että kehitys on mennyt eteenpäin ja kärkisijoista lähdetään ajamaan.

Kyseessä ei ole Lassilan ensimmäinen kilpailu Joensuussa. Itäsuomen vauhdikkaat tiet ovat tulleet aiempina vuosina tutuksi.

- Joensuun suunnalla on perinteisesti ollut siistit tiet. Usein tiet ovat vauhdikkaita ja ylityksiä riittää. Innolla siis odotan millaiselle reitille päästään suorittamaan.

SM Itäralli käynnistyy perjantaina klo 19.00. Lauantai päivä käynnistyy 9.30. Kilpailussa on luvassa 9 erikoiskoetta ja 95 kilometriä. Kilpailun livelähetys löytyy You Tubesta moottoriurheilu.tv:n kanavalta.

Kuva: Taneli Niinimäki / AKK

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa