Facebook Twitter Email Pinterest

Timonen odottaa Itärallista hienoja ja haastavia teitä

15.06.2023 / Jani Seppälä / Timonen Racing tiedotus

Ralli SM:n kausi jatkuu perjantaina ja lauantaina ajettavassa Itärallissa. Joensuun ympäristön vaativat tiestöt odottavat myös SM2-luokassa Ford Fiesta Rally3:lla ajavaa kaksikkoa Henri Timonen (LahUA) - Jussi Kärpijoki (RaisUA).
 
Sarjakauden aiemmat neljä osakilpailua ovat sujuneet kokonaisuutena hyvin ja sen myötä sarjasijoitus ennen Itärallia on neljäs, aivan kärkitaistoihin ei vauhti vielä ole luokassa riittänyt. Töitä vauhdin eteen tehdään kuitenkin kaiken aikaa.
 
-Yksi kisa tuli ajettua Pohjanmaa Rallin jälkeen ja testiä ajettiin joku vajaa 100 kilometriä Keski-Suomessa. Alustaa saatiin paremmaksi säädettyä, joten siinä mielessä olen luottavaisena että vauhti paranee sitäkin kautta. Viime vuonna ajettiin täällä Itärallia F-Cupissa, mieleen jäi hienot ja haastavat tiet korkeuseroineen, kertoo Timonen.
 
Kisaviikon aikana helteiset lämpötilat ovat tarjoilleet kesäisiä tunnelmia ympäri maan. Lauantaille Joensuun ympäristöön luvataan hieman maltillisempaa lämpötilaa eikä aivan hellelukemiin päästäisi. Kesäistä reilun 20 asteen lämpötilaa Timosen autokunnassa ainakin vastaanotetaan mieluusti.
 
-Helpottaa varmasti renkaiden kulumista ja sisällä kilpurissa on huomattavasti mukavampi olla kun ei aivan totaalisesti paahdu, toteaa Timonen.
 
Kilpailu käynnistyy perjantaina klo 19 aikaan yleisöerikoiskokeella Joensuussa Mehtimäen alueella. Sen jälkeen suunnataan vielä ajamaan yksi perinteisempi erikoiskoe maastoon.
 
Lauantaina matkaan lähdetään Joensuun torilta puoli kymmenen aikaan aamulla ja kilpailussa menestyneitä palkitaan samassa paikassa noin klo 18:40 alkaen. Sitä ennen on kuitenkin tarvinnut selvittää myös lauantain seitsemän erikoiskoetta. Kilpailun varsinainen maali sijaitsee muutaman kilometrin päässä torilta Ivontiellä, johon kilpailijat alkavat saapua noin puolta tuntia ennen torille saapumista. Kaikkiaan yhdeksän erikoiskokeen reitillä ajetaan erikoiskokeita 96 kilometriä.
 
Timonen - Kärpijoki kaksikko kilpailee numerolla 27 ja kilpailun seuraamiseen parhaat linkit löytyvät helpoiten Ralli SM:n kotisivuilta. Linkkien joukossa on myös molemmat kilpailupäivät kattava reaaliaikainen YouTube-lähetys.
 
Kuva: Marko Kyöstilä

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 70 pistettä LMM (Rally2)
2. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 59 pistettä VihUA (Rally2)
3. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 53 pistettä KoMoKe (R5)
4. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 50 pistettä AlavUA (Rally2)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa