Facebook Twitter Email Pinterest

Pensas Itäralliin kärkikolmikko tähtäimessä

16.06.2023 / JiiVee Korpela / Pensas Racing

Jere Pensas ja Jouni Saarijärvi ottavat uuden avauksen rallin SM-sarjan kesäkauteen nyt viikonloppuna Joensuun Itärallissa. Edellisessä rallissa, kotimaisemissa Pohjanmaalla rengasjumppa erikoiskokeella tarjosi Pensas Racingin miehistölle vain SM3 -luokan seitsemännen sijan. Joensuussa on tähtäin kärkikolmikon kantapäille.

Pohjanmaan SM-rallin jälkeen Pensas mietti mistä löytyy ne puuttuvat sekunnit, mitkä erottivat laihialaisen luokan kärkipään kuljettajien vauhdista. Korjattavaa löytyi muutamista kohdista, mihin nyt ennen Itärallia ajetuissa testeissä kuljettaja iski kiinni. Tuoretta ajovirettä Pensas haki keskiviikon nopeahkolla harjoituspätkällä.

-Hyvä vire löytyi heti kun lähdettiin vetämään kunnolla nuoteista. Pari kohtaa oli sellaista missä olisi ollut parannettavaa. Muuten testit menivät niin kuin pitikin. Auton alustaan on tehty ajattavuutta parantavia muutoksia, jotka tuntuivat hyviltä. Todellinen alustatesti tulee vasta Joensuussa, kun lähdetään Itärallin erikoiskokeille, Pensas paketoi.

Kauden toisesta SM-rallista kautensa SM3 -luokassa aloittaneen laihialaistiimin kausi ei ole kulkenut suunnitellusti. Kuopiossa totuttelu uuteen Ford Fiesta Rally4 -autoon sujui vielä mukavasti luokan kolmannen sijan myötä. Seuraavassa osakilpailussa tekniikan pettäminen pakotti keskeytykseen. Pohjanmaan rengasrikkoon hukkui viisi minuuttia. Itärallista Pensas odottaa käännettä parempaan.

-Ensimmäinen tavoite on päästä ajamaan puhdas kilpailu ilman ongelmia. Puhtaat kisakilometrit ovat tällä kaudella jääneet vähiin, mutta yritetään kerätä niitä Itärallista molempina päivinä. Tavoitteena on päästä kärkkymään kärkikolmikon vauhtia, tai mieluimmin olla siinä mukana, Pensas pyöräytti.

Joensuun SM Itäralli käynnistyy nyt perjantaina 16. kesäkuuta klo 19:01. Perjantaina herkistellään kaksi erikoiskoetta. Lauantaina ralli jatkuu Joensuun ympäristön vuoristoradoilla seitsemällä erikoiskokeella, joille kertyy mittaa 87,4 kilometriä. Kärkipää on maalissa Joensuun torilla lauantaina klo 18:40 aikaan.

Jere Pensas ja Jouni Saarijärvi käskevät Co-Motorsportin ilmoittamaa Ford Fiesta Rally4 -autoa numerolla 40.

Kuva: JiiVee Korpela

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa