Facebook Twitter Email Pinterest

Itärallin kakkossija nosti Lauri Joonan jaettuun SM-pistekärkeen

18.06.2023 / Anu Haapalainen

Lauri Joonan vauhti rallin SM-sarjassa ei hyytynyt edes haastavilla pohjoiskarjalaisilla ralliteillä. SM Itärallin kakkossija nosti Joonan jaettuun SM-pistekärkeen.

Ralli SM -sarjan viides osakilpailu, SM Itäralli, ajettiin viikonloppuna Joensuun ympäristössä. Ensimmäistä kauttaan sarjan kuninkuusluokassa ajava Lauri Joona lähti kohti itäsuomalaisia nopeita ralliteitä edellisen osakilpailun voittajana. Pohjoiskarjalaiset tiet ovat tunnetusti haastavia, ja lisämausteen ennakkoasetelmiin toi uusi auto, Škoda Fabia RS Rally2, jonka Joona sai alleen aivan kisan kynnyksellä.

- Ajettiin uudella kilpurilla parin hyvää testipäivää ennen Itärallia. Uudessa autossa on jonkun verran eroa edeltäjään verrattuna ja varsinkin moottorissa tuon eron huomaa. Uusi auto on myös pidempi ja se vaatii hieman erilaisemman ajotyylin mutkiin, kertoi Joona testien jälkeen.

TGS Škoda Motorsport Suomi -tiimissä kilpailevat Lauri Joona ja kartturi Tuukka Shemeikka ovat debyyttikaudellaan tehneet vakuuttavaa jälkeä Rally2-luokitellulla autolla. Ennen Itärallia kaksikko on ollut kolmesti palkintosijoilla, ja meno on ollut aivan kokeneempien kuskien tasoa. Pohjanmaa-rallin voitto oli Joonalle ensimmäinen yleiskilpailun voitto SM-sarjassa. Luotto omaan tekemiseen on hyvä, vaikka opittavaakin vielä on.

- Tehdään oma hyvä suoritus ja se, mihin pystytään tältä lähtöpaikalta, avasi Joona Itärallin kisataktiikkaansa.

SM Itärallin avauspäivänä perjantaina ohjelmassa oli kaksi erikoiskoetta. Olosuhteet olivat mm. hiekkapölyn vuoksi erittäin haastavat, ja kilpailun johto päätyikin mitätöimään toisen ek:n tulokset epätasa-arvoisten ja vaarallisten olosuhteiden vuoksi.

Lauantai olikin sitten täysi rallipäivä, ja Joona näytti heti, mistä puusta sastamalalainen on veistetty. Päivähuoltoon tullessa kaksikko oli kellottanut yhden pohja-ajan ja kaksi kakkostilaa. Sama tahti jatkui iltapäivälläkin, ja Joona haastoi Jari Huttusta kisan voitosta. Taisto kääntyi tällä kertaa Huttusen hyväksi, Joona sijoittui toiseksi ja Roope Korhonen oli kolmas.

- Mukavaa oli vetää. Kärsittiin jonkun verran lähtöpaikasta, mutta kaikkemme tehtiin mitä pystyttiin. Eikä tiestö todellakaan päästänyt helpolla. Toki voitto oli tähtäimessä, mutta olosuhteet huomioiden pitää olla sijoitukseen ihan tyytyväinen. Ja koko ajan tulee oppia lisää, iloitsi Joona kilpailun maalissa.

SM-pisteissä Joona ja Huttunen ovat kärjessä tasapistein ja Joensuussa keskeyttänyt Teemu Asunmaa on kolmantena. SM-sarjaa on jäljellä vielä kaksi osakilpailua, seuraavan kerran kisataan Lahdessa elokuun toisena viikonloppuna.

Tulokset / SM1-luokka, SM Itäralli:

1. Jari Huttunen 42:52,8
2. LAURI JOONA - TUUKKA SHEMEIKKA +20,4
3. Roope Korhonen +34,0
4. Juha Salo +1:02,4
5. Riku Tahko +2:29,6

Pisteet / SM1-luokka, 5/7 osakilpailua:

1. Jari Huttunen 90
2LAURI JOONA 90
3. Teemu Asunmaa 85
4. Juha Salo 79
5. Niclas Grönholm 37
6. Riku Tahko 35

Kaikki tulokset ja SM-pisteet: https://www.rallism.fi/content/fi/1/10092/Tulokset.html

Kuva: Taneli Niinimäki 

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. Fixus SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa