Facebook Twitter Email Pinterest

Riku Tahko pisteputkessa Ralli SM –sarjan kesätauolle

19.06.2023 / Riku Tahkon tiedotus

Ralli SM –sarjan viides osakilpailu ajettiin viikonloppuna Joensuun ympäristössä. Riku Tahko sijoittui SM1-luokan viidenneksi. 

Kuljettajat pääsivät Joensuussa ajetun, kauden toisen Ralli SM -kesäkilpailun erikoiskokeille jo perjantaina. Ohjelmassa oli uusi yleisöerikoiskoe Mehtimäen ympäristössä ja yksi soralla ajettava erikoiskoe. Kilpailun avanneella yleisöerikoiskokeella Riku Tahko oli kartanlukijansa Sami Ryynäsen kanssa kahdeksas. Illan toisella erikoiskokeella olosuhteet olivat niin vaaralliset ja epätasaiset, että kilpailunjohto lopulta mitätöi erikoiskokeen tulokset.  

- Yleisöerikoiskoe oli hieno asfalttipätkä sankan yleisön edessä. Toisella erikoiskokeella sankka pöly jäi seisomaan ja laskevan auringon takia läpi ei meinannut nähdä. Siellä ajaminen oli ihan hullun hommaa ja erikoiskoeaikojen mitätöinti oli varmaan ihan oikea päätös, kuvaili Riku Tahko perjantain tapahtumia. 

Lauantaina ohjelmassa oli seitsemän erikoiskoetta, jotka kaikki ajettiin perinteisemmin soralla. Kahdeksantena päivään lähtenyt Riku Tahko nousi kolmen ensimmäisen erikoiskokeen aikana seitsemänneksi. Eroa kärkeen kertyi suunniteltua enemmän.  

- Autoon yritettiin löytää Seinäjoen jälkeen säätöjä, jotka sopivat korkeuseroihin ja hyppyihin, mutta lopulta palasimme huollossa lähelle Seinäjoen säätöjä. Ajat eivät tyydyttäneet yhtään. 

Huollossa tehtyjen säätöjen jälkeen Tahkon Hyundai i20 Rally2 -auton käyttäytyminen jokseenkin parani, mutta sijoitusten parantaminen ajamalla oli vaikeaa erojen ollessa suuria. Viimeisillä erikoiskokeilla kanssakilpailijoiden epäonni ja Tahkon oma ehjä suoritus nosti hänet lopulta viidenneksi.  

- Lopussa löysimme jo juonen päästä kiinni. Tuntuu, että tarvitsemme karheamman pinnan ja urat. Silloin pito on parempi ja samalla pystyimme ajamaan edes jonkinlaista vauhtia. Muutama asia nyt löydettiin, mihin vauhtia katosi, mutta täytyy vielä selvittää tarkemmin mistä on kysymys. Lopussa päädyimme ajamaan varmasti läpi ja nyt se tuotti meille SM1-luokan viidennen sijan. Hyvä asia on myös se, että sarjan jokaisesta kilpailusta olemme saaneet pisteitä.  

Ralli SM –sarja jatkuu elokuun toisena viikonloppuna Lahdessa. Viikkoa aiemmin ajetaan Suomen MM-ralli Jyväskylässä. Huolimatta Ralli SM –sarjan kesätauosta, ralli pitää Riku Tahkon kiireisenä, sillä edessä ovat muun muassa CMoren -kommentoinnit Kenian ja Viron MM-ralleista. 

Kuva: Henri Vuorinen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa