Facebook Twitter Email Pinterest

Toni Herraselle kakkossija Joensuun SM Itärallista

19.06.2023 / Taneli Niinimäki / Toni Herranen Sports -tiedotus

Rallin SM-kausi jatkui viikonloppuna Joensuun ympäristössä ajetussa SM Itärallissa. Ford Fiesta Rally3 -autolla kilpailevalle Toni Herraselle ja kartanlukija Sebastian Virtaselle viikonloppu oli kaksijakoinen; Tuloksen puolesta erinomainen, mutta vauhti ei tällä kertaa riittänyt SM2-luokan voittotaisteluun.

Ralli käynnistyi perjantaina kahdella erikoiskokeella, joista jälkimmäisen tulokset mitätöitiin päivän päätteeksi poikkeuksellisesti olosuhteiden takia. Pöly jäi leijailemaan reitille ja näkyvyys oli paikoin erittäin huono.

- Se pätkä olisi pitänyt keskeyttää jo paljon aikaisemmin. Näki jo lähtöviivalla, ettei tästä tule mitään. Pahimmissa paikoissa edes konepeltiä ei nähnyt kokonaan, Herranen kommentoi.

Lauantaille olosuhteet paranivat huomattavasti. Irtosoraa oli vähemmän ja tuuli antoi helpotusta hiekkapölyn kanssa.

- Pari ensimmäistä pätkää oli vielä vähän hakemista, kuitenkin vuosi ollut väliä kun viimeksi ollaan tällä autolla ajettu nopeaa soratietä, oli vähän arkaa. Mutta sitten varsinkin huollon jälkeen tuli jo hyvin.

Herrasen vauhti pysyikin tasaisena ilman virheitä, mutta voittotaistelu jäi Joensuun sorateiltä haaveeksi. Tulos oli silti erinomainen, SM2-luokan toiseksi korkeimmat sarjapisteet ja nousu SM-mitalitaisteluun.

- Olihan se hyvä tulos, jos pisteitä laskee, mutta voittoa kun lähetään hakemaan, niin tyytyväinen ei voi olla. En osaa suoraan osoittaa, että mistä tuli se ero kärkeen. Auto toimi hyvin koko päivän, jostain syystä kello ei vaan tykännyt. Täytyy tutkia incar-videot läpi ja koittaa katsoa missä paikoissa se ero tulee, Herranen toteaa ja jatkaa.

- Saatiin kuitenkin taas lisää sorakilsoja nelivetoisella autolla, kun alla oli oikeastaan vain yksi kilpailu kunnon nopeampaa soratietä. Nyt on vertailukohta, että missä pystytään kehittymään Viron MM-rallia ajatellen.

Herranen lähettää vielä perjantain ongelmista huolimatta järjestäjille erityiskiitokset hienosta reitistä ja hienosti järjestetystä rallista.

- Makeita teitä oli ja hymy huulilla sai ajaa. Paikoin ehkä jopa turhankin nopeaa, mutta muuten hieno reitti ja hienosti järjestetty kisa, Herranen kiittelee.

SM-mitalitaulukossa Herranen nousi kakkossijansa ansiosta luokassa neljänneksi ja mukaan mitalitaisteluun. Jyväskyläläisen pistetaistelua on SM-sarjassa haitannut se, että kaksi osakilpailua jäi alkukaudesta väliin MM-sarjan päällekkäisyyksien takia.

SM2-luokan pistetilanne 5/7 osakilpailun jälkeen

1. Benjamin Korhola 112p
2. Henri Hokkala 79p
3. Ville Ruokanen 61p
4. Toni Herranen 49p
5. Kristian Nieminen 48p

SM2-luokan lopputulokset, SM Itäralli 2023

1. Benjamin Korhola 45:00,1
2. Toni Herranen +41,9
3. Kristian Nieminen +55,5
4. Ville Ruokanen +2:11,0

Kuva: Henri Vuorinen

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa