Facebook Twitter Email Pinterest

Lauri Joona seuraavaksi ruotsalaisille sorateille – ”EM-sarjan taso on tosi kova”

05.07.2023 / Anu Haapalainen

Lauri Joona osallistuu Janni Hussin kartturoimana tällä viikolla Ruotsissa ajettavaan rallin EM-sarjan osakilpailuun. Kilpailu toimii Joonalle kenraaliharjoituksena kuukauden päästä ajettavaan Suomen MM-ralliin.

Rallin SM-sarjassa on menossa kesätauko. SM1-luokan pistekärjessä tällä hetkellä olevalla Lauri Joonalla ei kuitenkaan ole suunnitelmissa aurinkoloma, vaan sastamalalainen kilpailee torstaina alkavassa rallin EM-sarjan Ruotsin osakilpailussa, Bauhaus Royal Rally of Scandinaviassa.

- Ruotsin EM-ralli sattui hyvään saumaan, ja toimii kenraaliharjoituksena Suomen MM-rallille, joka on meidän tämän kauden pääkilpailu, kertoo Joona.

Lauri Joona ja kartturi Tuukka Shemeikka ovat ajaneet SM-sarjan lisäksi tällä kaudella valikoituja MM-ralleja. Ruotsissa Joonan kartturina toimii kuitenkin Janni Hussi. Mistään pidempiaikaisesta kartturivaihdosta ei toistaiseksi ole kuitenkaan kyse.

- Tuukalla on työkiireitä, joten tämä on tällainen projektiluontoinen tuuraus. Jannin kanssa ajettiin jo ennen Itärallia testejä, ja uskon että tämä on meille molemmille hyvä kokemus ja tästä on kummallekin hyötyä tulevaisuuteen, kertoo Joona.

Janni Hussi oli kisan aattona innostuneen jännittynyt:

- Totta kai ensimmäinen isompi kisa ulkomailla jännittää, valehtelisin jos väittäisin jotain muuta. Olen valmistautunut huolella ja pyrkinyt tekemään ennakkotyöt mahdollisimman hyvin ja tarkasti. Innolla odotan, että päästään Laurin kanssa starttaamaan kisa. Ensimmäinen kosketus yhteiseen tekemiseen Laurin kanssa oli nuotilla Kroatiassa ja vauhtiin päästiin ennen Joensuun SM-kisaa paripäiväisten testien muodossa Imatralla. Jos näitä kokemuksia on uskominen, niin hauska ei meidän autosta lopu kesken!

Lauri Joonalle edellinen SM-osakilpailu Joensuussa oli ensimmäinen uudella Škoda Fabia RS Rally2:lla. Ruotsalaisista kesäralleista kokemusta on vielä vähemmän.

- En ole koskaan ajanut Ruotsissa soralla. Tai no jos ei lasketa ensimmäistä Ruotsin MM-ralliani jokunen vuosi sitten, kun lunta ei ollut ja mentiin soralla piikkipyörillä, naurahtaa Joona.

Kaksipäiväisessä Bauhaus Royal Rally of Scandinaviassa ajetaan 16 erikoiskoetta, yhteensä ek-kilometrejä kertyy vähän päälle 180. Kilpailun keskuspaikkana toimii Ruotsin MM-rallistakin aiemmin tuttu Karlstad.

- Ollaan lähellä kotikenttää, mutta vähän erilaista tiestö on ja vähän kapeampaa. Ei ruveta suuria tulostavoitteita sanomaan, mutta koitetaan pitää vauhtia yllä. Rallin EM-sarjan taso on tosi kova, ei uskalla yhtään lähteä veikkaamaan, että mihin väliin sitä tuloksissa pystyy kiipeämään. Otetaan oppikilsat talteen ja koitetaan ajaa hyvällä sykkeellä. Maaliin on tärkeä päästä, sanoo Joona.

Ruotsin EM-ralli, Bauhaus Royal Rally of Scandinavia, 6.-8.7.2023
Ilmoittautuneet: 
https://bit.ly/ERCSwedenEntryList
A
ikataulu ja tulosseuranta: https://www.fiaerc.com/erc/wrcplus/live-timing/  

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa