Facebook Twitter Email Pinterest

Kristian Nieminen debytoi WRC3-luokassa Secto Rally Finlandissa

05.07.2023 / Nieminen Racing -tiedotus

Tällä kaudella rallin SM-sarjan SM2-luokassa kilpaillut Kristian Nieminen tekee kansainvälisen debyyttinsä Secto Rally Finlandissa elokuussa Jyväskylässä. Vierelle istahtaa totutusti nuottia lukemaan Valtteri Nieminen. Kaksikko kilpailee WRC 3- Luokassa tutulla Ford Fiesta Rally 3 kalustolla. Oman lisänsä tulevaan koitokseen tuo se, että sen lisäksi vaikka kilpailu on ensimmäinen laatuaan MM-tasolla, on se myös parivaljakon kotikilpailu. 
 
- Tätä MM-rallin mahdollisuutta alettiin pyörittelemään jo talvikaudella. Toinen potentiaalinen vaihtoehto olisi ollut Viron MM, mutta lopulta päädyttiin siihen, että mahdollisuuden tultua Jyväskylä on meidän valinta. 
 
- Todella upea mahdollisuus päästä mittaamaan omaa tasoa Jyskälässä WRC 3 - Luokassa ja tottakai tämän lisäksi kyseinen kilpailu on siintänyt aina haaveena tulevaisuudessa. Pientä lisä latausta viikonloppuun tuo varmasti se, että kilpailukeskukseenkaan ei taida kotoa olla edes 2 kilometriä matkaa, joten aikalailla omilla nurkilla saadaan kilpailu läpi viedä, naurahtaa Kristian. 
 
Tämän tason kilpailu vaatii huomattavasti enemmän työtä kaluston ja valmistautumisen eteen kuin esimerkiksi totuttuun SM-sarjan kilpailuun lähtiessä. Paljon uusia asioita on edessä ja tämä tiedostetaan myös valmistautuessa ensimmäiseen MM koitokseen. 
 
- Kilpailu on pitkä ja sitä kautta vaatii joka osa-alueella entistä huolellisemman valmistautumisen. Uusia asioita on myös luvassa ja varmasti niitä kohdataan käytännössä pitkin viikonloppua, mutta tehdään ennakkovalmistautuminen niin hyvin kuin mahdollista niin ei jäisi sitten ainekaan siitä homma kiinni. Hieman erilainen strategia kilpailun läpivientiin täytyy varmasti rakentaa kuin lyhyempiin ralleihin. 
 
- Vaikka ollaan tietyllä tavalla lähdössä myös oppimatkalle ei ole kuitenkaan tarkoituksena lähteä vain osallistumaan kilpailuun vaan halutaan ajaa myös sijoituksista. Lähtölistan nähtyä on helpompi arvioida minkälainen kilpailu tulee olemaan, mutta kyllä jokatapauksessa tavoite pitää asettaa podiumille. Omaa suoritusta lähdetään tekemään ja sitä kautta uskon, että se kantaa hedelmää jos pystytään viemään kilpailu läpi ilman suurempia haavereita ja selvitään ehjin nahoin sunnuntaina maalilipulle. Kaikenlaista pientä harmia on tähän kauteen mahtunut ja täällä jos jossain toivotaan vältyttävän ylimääräisiltä ongelmilta. 
 
- Tämäkään ponnistelu ei olisi mahdollista ilman loistavia taustajoukkoja jotka meillä on. Porukasta löytyy hyviä tyyppejä jeesaamaan joka osa-alueella ja se on todella hieno homma. Aivan valtava kiitos jo tässä vaiheessa urakkaa jokaiselle kuka on ollut tai tulee olemaan tavalla tai toisella mahdollistamassa meidän osallistumisen tähän kilpailuun, päättää Kristian 
 
Secto Rally Finland käynnistyy torstaina 3.8.2023 illalla Harjun yleisöerikoiskokeella ja maaliin tullaan sunnuntaina 6.8 iltapäivällä Himoksen maisemissa. Kilpailussa ajetaan reilut 320 ek kilometriä. 
 
Nähdään elokuussa Jyväskylässä! 
 
Seuraa meitä: 
Instagram: Nieminen_racing 
Facebook: Nieminen Racing 
 
Kuva: Merita Mäkinen

Pisteet top 5

1. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 88 pistettä LMM (Rally2)
2. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 75 pistettä AlavUA (Rally2)
3. Benjamin Korhola / Sebastian Virtanen 74 pistettä VihUA (Rally2)
4. Anssi Rytkönen / Mikael Korhonen 65 pistettä KoMoKe (R5)
5. Niclas Grönholm / Kristian Temonen 49 pistettä EMSC (Rally2)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. Future SM-ralli, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa