Facebook Twitter Email Pinterest

Pajarin MM-pistejahti jatkuu viikonloppuna Virossa

19.07.2023 / Patrick Rupponen / Sami Pajari Media

Sami Pajarin ja kartanlukija Enni Mälkösen kausi rallin MM-sarjan WRC2-luokassa jatkuu torstai-iltana käynnistyvällä Viron MM-rallilla. Toksport WRT -rallitiimin Skoda Fabia RS Rally Evolla kilpaileva autokunta jahtaa Virossa kauden toista palkintopallisijoitustaan. 

Neljännen kerran Tarton ympäristössä ajettavaan Viron MM-ralliin osallistuva Pajari on napannut edellisistä vierailuistaan etelänaapurissa kaksi Junior WRC -luokan voittoa ja yhden kakkosijan. Tämän kauden ainoan palkintosijoituksensa Pajari ajoi avauskisassa Ruotsin lumilla, Kroatian asfaltilla sijoitus oli viides. Rankemmat sorakisat Portugalissa ja Sardiniassa päättyivät sen sijaan keskeytyksiin. 

Kaksi edellistä sorarallia Portugalissa ja Sardiniassa ovat selkeästi enemmän kestävyyskisoja, kun taas Virossa nopeus on valttia. Pajari mieltääkin Viron MM-rallin yhdeksi suosikkikisoistaan. 

- Täällä ei tarvitse niin paljoa kiviä kierrellä, vaan saa oikeasti ajaa kovaa, mikä on mielestäni siisti juttu. Parhaamme tietysti yritetään, olisihan se mukava jos podiumille yltäisiin viime vuosien tapaan. 

Viikonlopun yksi suurimmista spekulaation kohteista on tietysti sää. Tämänhetkiset ennusteet lupailevat pieniä sateita jokaiselle kisapäivälle. 

- Pienillä sadekuuroilla ei pitäisi suurta merkitystä olla. Jos kuitenkin sataa enemmän aiheuttaa se tietysti sen, että tiet menevät mutaiseksi hyvin nopeasti, kun ojia ei samalla tavalla ole kuin Suomessa. Viime vuonna päätöspätkälle osui kunnon rankkasade ja tilanne muuttui äkisti haastavaksi, toivottavasti saataisiin tällä kertaa mentyä kisa läpi kuivemmissa olosuhteissa. 

Tämän vuoden reitti noudattelee hyvin pitkälti viime vuosilta tuttua kaavaa. Ralli starttaa torstai-iltana Tarton 3,5-kilometrisella yleisöerikoiskokeella klo 20. Perjantain seitsemän erikoiskokeen lenkki käsittää 133 erikoiskilometriä, lauantaina ajetaan yksi erikoiskoe enemmän, joskin kilometrejä kertyy vain hiukan reilu 100. 

Sunnuntain päätöspäivään jää ajettavaksi vielä neljä erikoiskoetta, joiden joukosta löytyy myös rallin ainoa täysin uusi erikoiskoe, kaksi kertaa ajettava Karaski. Viime vuosilta tutuksi tullut Kambjan Power Stage päättää rallin klo 13:15 alkaen. 


Sami Pajari verkossa: 

WWW: https://www.samipajari.com/ 
Facebook: https://www.facebook.com/samipajariofficial 
Instagram: https://www.instagram.com/samipajariofficial/ 
Twitter: https://twitter.com/samipajari

Kuva: @World

Pisteet top 5

1. Teemu Asunmaa / Ville Mannisenmäki 122 pistettä Alavuden UA (Rally2)
2. Jari Huttunen / Antti Haapala 120 pistettä KiuUA (R5)
3. Lauri Joona / Tuukka Shemeikka 119 pistettä SAU (Rally2)
4. Juha Salo / Kristian Temonen 119 pistettä Karkkilan UA (Rally2)
5. Roope Korhonen / Anssi Viinikka 51 pistettä LMM (R5)

< Katso kaikki >

Kalenteri 2024

1) 12.-13.1. SM Auto Sorsa Riihimäki-Ralli, Riihimäki
2) 1.-3.2. 59. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
3) 8.-9.3. SM Tuuri Ralli, Alavus
4) 24.-25.5. SM Mad-Croc Länsirannikon Ralli, Turku
5) 14.-15.6. SM Pohjanmaa Ralli, Seinäjoki
6) 23.-24.8. SM Ralli Lahti, Lahti
7) 4.-5.10. SM Ralli Kitee, Kitee

SM-sarja sosiaalisessa mediassa